Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sendvič s vajíčkovou pomazánkou

Kousek pečiva ‚s něčím‘ snídáme či svačíme nejčastěji. Ideální volbou je celozrnné pečivo a pomazánka – například vajíčka a sýry dodají energii; zelenina a ovoce obsahují vlákninu a vitaminy…

Vydání: 2013/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Sendvič Česká

Ingredience

    • 3–4 vejce, uvařená natvrdo
    • 100 g žervé nebo smetanového sýra 
    • smetana nebo mléko na zředění
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 10–12 ředkviček
    • polníček na ozdobu
    • 8 plátků celozrnného toustového chleba

Příprava jídla

1 Žervé promíchejte v misce s mlékem či smetanou. Vejce pokrájejte nadrobno a přidejte do misky (můžete ho i v misce rozmačkat vidličkou). Osolte a opepřete. Ředkvičky operte a nakrájejte na plátky.

2 Plátky toustového chleba potřete pomazánkou. Na jeden vyskládejte kolečka ředkvičky a navrstvěte polníček. Přiklopte druhým plátkem toustového chleba, překrojte a zabalte. Stejně vyrobte i další sendviče.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lívanečky

Kuřecí játrovka

Svačinový wrap

K snídani & k svačině

Bircher müsli

Popraskané čokoládové sušenky

20 jídel do krabičky

28x vejce natvrdo

Svěží jídla proti jarní únavě

Svačiny a svačinky

Přidat komentář