Kousek pečiva ‚s něčím‘ snídáme či svačíme nejčastěji. Ideální volbou je celozrnné pečivo a pomazánka – například vajíčka a sýry dodají energii; zelenina a ovoce obsahují vlákninu a vitaminy…
Suroviny
vejce
3
ks
natvrdo
krémový sýr
100
g
smetana
nebo mléko na zředění
sůl
pepř
čerstvě mletý
ředkvičky
10
ks
polníček
na ozdobu
chleba vícezrnný
8
plátek
1 Žervé promíchejte v misce s mlékem či smetanou. Vejce pokrájejte nadrobno a přidejte do misky (můžete ho i v misce rozmačkat vidličkou). Osolte a opepřete. Ředkvičky operte a nakrájejte na plátky.
2 Plátky toustového chleba potřete pomazánkou. Na jeden vyskládejte kolečka ředkvičky a navrstvěte polníček. Přiklopte druhým plátkem toustového chleba, překrojte a zabalte. Stejně vyrobte i další sendviče.