Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sendvič se steakem a máslovou cibulkou

Sendvič jako z toho nejlepšího steakhousu!

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Vaření 0:40
Sendvič Americká

Ingredience

    • 1 lžíce másla + navíc na steaky
    • 1 větší cibule, překrojená a nakrájená na plátky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • worcesterská omáčka podle chuti
    • 1 lžička sušeného tymiánu
    • 2 steaky (viz Něco navíc)
    • rostlinný olej na potření steaků
    • 1 lžíce majonézy + 1 lžíce dijonské hořčice
    • 2 malé ciabatty, podélně přepůlené a opečené na řezech
    • 2 hrsti rukoly

Příprava jídla

1 Máslo rozehřejte v pánvi, přidejte cibuli a osolte. Zvolna opékejte 20–25 minut, dokud cibule lehce nezkaramelizuje. Zastříkněte worcesterem, přidejte tymián a ještě 5 minut opékejte.

2 Steakovou pánev rozpalte na maximum. Steaky osolte, opepřete, potřete olejem, vložte na pánev a zprudka opečte z každé strany 2-4 minuty. Opečené maso přendejte na talíř, na každý steak dejte plátek másla, zakryjte potravinářskou fóliií a nechte 10 minut odpočívat.

3 Majonézu promíchejte s hořčicí a vzniklou směsí potřete spodní díly ciabatt. Na ně rozdělte rukolu. Steak nakrájejte na plátky a spolu s cibulkou rozdělte na ciabatty. Přiklopte.

NĚCO NAVÍC
Na steak můžete koupit hovězí svíčkovou, která je skvělá, ale spíše sušší, daleko lepší je nízký roštěnec, rib eye steak nebo flank steak. Základem úspěchu je vyzrálé maso pokojové teploty. Délka opékání záleží na tloušťce a druhu masa i na tom, jak máte steaky rádi.

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tortellini ve vývaru s pórkem

Losos s cajunským kořením a zelným salátem

Kuřecí páj se zeleninou

Jehněčí po španělsku

REKLAMA

Přidat komentář