0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sezamky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Snadné 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1994 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 172 g
Tuky 116 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až zjistíte, jak je to snadné, už si budete sezamky vždycky dělat sami doma!

Suroviny

sezamová semínka 2 bal
neloupaná
med 1 hrnek
tuk
na vymazání plechu

1 V silnostěnné pánvi smíchejte med a semínka a na mírném plameni za občasného promíchání vařte osm až deset minut, aby hmota získala zlatohnědou barvu.

2 Velký pekáč vymažte máslem či neztuženým rostlinným tukem, případně vyložte pečicím papírem.

3 Hmotu rozválejte válečkem – jde-li to těžko a hmota se lepí, můžete ji roztlačit navlhčenýma rukama nebo válet přes pečicí papír na požadovanou sílu.

4 Nechte asi pět hodin zatuhnout a pak krájejte či lámejte na různé tvary.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit