shu mai
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1352 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 115 g
Tuky 49 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ladislav Dvořák z TamarindTree vás zasvětí do tajů přípravy báječných asijských knedlíčků krok za krokem!

 

Takové knedlíčky jsou trochu jako suši. Na přípravu nepotřebujete nic moc extra, ale musíte si dát záležet na každém kousku. Knedlíčky jsou však přesně ten typ jídla, které vás bude bavit připravovat i jíst. A připravovat je můžete společně se svými přáteli.

Asi nejjednodušší na výrobu jsou knedlíčky shu mai – naplnit je a uvařit zvládne úplně každý a jsou i nejrychleji hotové. U knedlíčků z těsta wonton můžete zkusit i jejich smaženou verzi. „Na stole se vám tak pěkně sejdou nejen rozdílné náplně, ale i textury. I s balením si můžete vyhrát – hranaté těsto lze balit do trojúhelníčků nebo do obálek,“ radí Ladislav Dvořák. Jeho knedlíčků se nelze přejíst, a věřte, že jsme se snažili! 
 

TYP PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK

  • Dejte si záležet při krájení ingrediencí. Všechny nakrájejte na co nejmenší kousky, a to včetně cibule, jarních cibulek, chilli papriček, zázvoru a koriandru. 
 

Související recepty

Suroviny

vepřové maso mleté 400 g
krevety 200 g
čerstvé nebo mražené, nakrájené na malé kousky
zázvor (čerstvý) 2.5 cm
oloupaný, nakrájený najemno
jarní cibulka 2 ks
nakrájené nadrobno
chilli paprička 1 ks
nakrájené nadrobno
koriandr 1 svazek
nasekaný nadrobno
sůl
pepř
těsto wonton
kaviár 100 g
NA OMÁČKU
sójová omáčka světlá 4 PL
sezamový olej 1 ČL
jarní cibulka 1 ks
jemně nasekaná nať
sambal oelek 1 PL

Postup

1

Všechny nakrájené ingredience až po koriandr dejte do mísy a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a ještě jednou důkladně promíchejte. Z těsta vykrojte pomocí vykrajovátka o průměru 8cm kolečka.

2

Ze směsi udělejte malou placičku a orestujte ji na pánvi. Ochutnejte. Jen tak totiž poznáte, máte-li ve směsi všeho dost. Solte opatrně, knedlíčkům dodá na slanosti i omáčka, ve které je budete namáčet!

 
3

Směs napěchujte do těsta. Jak na to? Ukazováček a prostředníček spojte s palcem tak, aby prsty vytvořily kruh, na ten položte kolečko těsta a do něj lžící pěchujte náplň. Prsteníčkem si těsto zespodu přidržujte.

 
4

Do woku dejte vodu a postavte do něj bambusový pařáček. Vyložte ho pečicím papírem a skládejte na něj knedlíčky. Klidně dejte dvě patra pařáčku na sebe, přiklopte a vařte v páře zhruba 10 minut. Sundejte, dejte na talíř a dozdobte kaviárem.

 
5

Všechny ingredience na omáčku dejte do misky a promíchejte.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit