Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sicilská sladkokyselá dýně
Sicilská sladkokyselá dýně
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Sicilská sladkokyselá dýně

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1155 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 137 g
Tuky 69 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na Sicílii se tohle jídlo podává jako součást předkrmu s další zeleninou a masem. Je rovněž vhodné jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.

Suroviny

očištěná
olivový olej extra panenský 5 PL
česnek 1 stroužek
skořice 1 špetka
vinný ocet bílý 125 ml
máta 1 hrst
čerstvé lístky

Postup

1

Nakrájejte dužinu dýně na dlouhé měsíčky jako u melounu, zhruba 1 cm silné. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a dýni 5 minut smažte se stroužkem česneku. Jakmile začne česnek chytat barvu, vyjměte ho. Pokud bude třeba, smažte dýni po částech.
 

2

Posypte dýňové plátky cukrem a skořicí. Dobře promíchejte a zalijte vinným octem, přidejte mátu a dochuťte pepřem. Přikryjte poklicí nebo talířem a nechte alespoň 15 minut nasáknout chuť. Poté podávejte teplé nebo studené.

Apetit magazín