Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sicilská sladkokyselá dýně
Sicilská sladkokyselá dýně
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Sicilská sladkokyselá dýně

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1155 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 137 g
Tuky 69 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na Sicílii se tohle jídlo podává jako součást předkrmu s další zeleninou a masem. Je rovněž vhodné jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.

Suroviny

očištěná
olivový olej extra panenský 5 PL
česnek 1 stroužek
skořice 1 špetka
vinný ocet bílý 125 ml
máta 1 hrst
čerstvé lístky

Postup

1

Nakrájejte dužinu dýně na dlouhé měsíčky jako u melounu, zhruba 1 cm silné. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a dýni 5 minut smažte se stroužkem česneku. Jakmile začne česnek chytat barvu, vyjměte ho. Pokud bude třeba, smažte dýni po částech.
 

2

Posypte dýňové plátky cukrem a skořicí. Dobře promíchejte a zalijte vinným octem, přidejte mátu a dochuťte pepřem. Přikryjte poklicí nebo talířem a nechte alespoň 15 minut nasáknout chuť. Poté podávejte teplé nebo studené.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč