Na Sicílii se tohle jídlo podává jako součást předkrmu s další zeleninou a masem. Je rovněž vhodné jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.
Suroviny
dýně
1
kg
očištěná
olivový olej extra panenský
5
PL
česnek
1
stroužek
krupicový cukr
1
PL
skořice
1
špetka
vinný ocet bílý
125
ml
máta
1
hrst
čerstvé lístky
Postup
1
Nakrájejte dužinu dýně na dlouhé měsíčky jako u melounu, zhruba 1 cm silné. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a dýni 5 minut smažte se stroužkem česneku. Jakmile začne česnek chytat barvu, vyjměte ho. Pokud bude třeba, smažte dýni po částech.
2
Posypte dýňové plátky cukrem a skořicí. Dobře promíchejte a zalijte vinným octem, přidejte mátu a dochuťte pepřem. Přikryjte poklicí nebo talířem a nechte alespoň 15 minut nasáknout chuť. Poté podávejte teplé nebo studené.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli dýně: 20 chutných a levných obědů(21 receptů )
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )