Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Sicilské pesto s ricottou

Sicilské pesto s ricottou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 893 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 16 g
Tuky 80 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Ve spojení s čerstvě uvařenými těstovinami vytvoří ricotta krásně krémovou omáčku.

Suroviny

olej 4 PL
česnek 2 stroužky
2 ks
sardelév řezy
chilli sušené 1 špetka
kapary 1 PL
olivy zelené 1 PL
rajčatový protlak 2 PL
4 ks
naložená sušená rajčata
ricotta 1 bal
parmazán 2 PL
bazalka
na ozdobu
320 g
těstoviny linguine

1 Na 4 lžících oleje opékejte minutu 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky, 2 sardelové řezy a špetku drceného chilli. Přidejte lžíci kaparů, lžíci zelených oliv, 2 lžíce rajčatového protlaku a 4 naložená sušená rajčata. Ještě asi 30 sekund míchejte.

2 Směs rozmixujte s balením ricotty, 2 lžícemi parmazánu a trochou bazalky; můžete přidat olej.

3 Promíchejte s linguine uvařenými al dente a s bazalkou a chilli.

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit