Křupavé a svěží... Jednoduše neodolatelné!
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 100 °C a vložte do ní žáruvzdornou servírovací nádobu, aby se ohřála.
2 Na středním ohni rozehřejte polovinu másla ve velké nepřilnavé pánvi a osmažte/opečte mandle dozlatohněda. Nasypte je do cedníku a nechte vykapat přebytečný tuk. Pánev vytřete papírovým ubrouskem.
3 V hrnci přiveďte k prudkému varu velké množství osolené vody. Vložte do ní sušené těstoviny a nechte je vařit podle návodu na obalu, aby byly al dente, pak je sceďte a pořádně protřeste.
4 Do pánve vložte zbývající máslo, přidejte olivový olej, cukety, česnek, vývar, citronovou šťávu a polovinu kůry a zvolna duste přiklopené na mírném ohni asi 10 minut, aby cuketa změkla. Odstavte.
5 Čerstvé těstoviny dejte vařit teprve teď. Trvá to asi 2–3 minuty, aby byly al dente, pak je sceďte a pořádně protřeste.
6 Cuketovou směs ohřejte na silném ohni zpět k varu. Pak přidejte rozdrobenou (na velké kusy) ricottu, osolte a opepřete. Opatrně zamíchejte, aby se ricotta úplně nerozpustila – lépe to vypadá.
7 Dobře okapané těstoviny přendejte do nahřáté mísy. Zalijte omáčkou a zlehka zamíchejte, přidejte petrželku a zbylou citronovou kůru. Posypte mandlemi a ihned podávejte. Můžete dozdobit citronem a bylinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů)
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů)