0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Široké nudle s cuketou, citronem a mandlemi

Široké nudle s cuketou, citronem a mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Široké nudle s cuketou, citronem a mandlemi

3.2 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2844 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 261 g
Tuky 131 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé a svěží... Jednoduše neodolatelné!

Suroviny

máslo 80 g
mandle plátky 50 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
fettuccine 400 g
sušené, lze nahradit jinými širokými nudlemi, nebo 4 porcemi čerstvých
olivový olej extra panenský 1 PL
baby cuketa 4 ks
malé cuketky (asi 10 cm), podélně rozčtvrcené, pak na centimetrové plátky
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
vývar kuřecí 250 ml
lze nahradit zeleninovým
citron 2 ks
z 1 vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra + z 2. plátky k podávání
ricotta 125 g
čerstvá, lze nahradit dobrým tvarohem či brynzou
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
bylinky 1 hrst
čerstvé, na ozdobení – např. estragon či šalvěj

1 Předehřejte troubu na 100 °C a vložte do ní žáruvzdornou servírovací nádobu, aby se ohřála.

2 Na středním ohni rozehřejte polovinu másla ve velké nepřilnavé pánvi a osmažte/opečte mandle dozlatohněda. Nasypte je do cedníku a nechte vykapat přebytečný tuk. Pánev vytřete papírovým ubrouskem.

3 V hrnci přiveďte k prudkému varu velké množství osolené vody. Vložte do ní sušené těstoviny a nechte je vařit podle návodu na obalu, aby byly al dente, pak je sceďte a pořádně protřeste.

4 Do pánve vložte zbývající máslo, přidejte olivový olej, cukety, česnek, vývar, citronovou šťávu a polovinu kůry a zvolna duste přiklopené na mírném ohni asi 10 minut, aby cuketa změkla. Odstavte. 

5 Čerstvé těstoviny dejte vařit teprve teď. Trvá to asi 2–3 minuty, aby byly al dente, pak je sceďte a pořádně protřeste.

6 Cuketovou směs ohřejte na silném ohni zpět k varu. Pak přidejte rozdrobenou (na velké kusy) ricottu, osolte a opepřete. Opatrně zamíchejte, aby se ricotta úplně nerozpustila – lépe to vypadá.

7 Dobře okapané těstoviny přendejte do nahřáté mísy. Zalijte omáčkou a zlehka zamíchejte, přidejte petrželku a zbylou citronovou kůru. Posypte mandlemi a ihned podávejte. Můžete dozdobit citronem a bylinkami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč