Skleničky s česnekovou směsí cuket a cizrny zalité sametovým parmazánovým krémem mizely po focení z tácu rychlostí světla.
Suroviny
cuketa
2
ks
střední
olivový olej
2
PL
česnek
1
stroužek
nasekaný nadrobno
chilli paprička
špetka
drcená
cizrna
konzerva
scezená a propláchnutá
sůl mořská
Na parmazánový krém
smetana ke šlehání
200
ml
parmazán
100
g
+ hobliny na ozdobení
Postup
1
1 Na oleji zpěňte česnek a chilli. Přidejte cukety nakrájené na tenké nudličky nebo nastrouhané nahrubo. Přimíchejte cizrnu nasekanou nahrubo a osolte. Nechte vychladnout.
2 Parmazán nastrouhejte nahrubo a za stálého míchání jej rozpusťte v pomalu zahřívané smetaně. Také nechte vychladnout.
3 Skleničky naplňte do 2/3 cuketovou směsí. Lehce prohřejte parmazánový krém a opatrně jím zalijte cukety ve skle. Na závěr ozdobte parmazánem nastrouhaným na hobliny.
2 Parmazán nastrouhejte nahrubo a za stálého míchání jej rozpusťte v pomalu zahřívané smetaně. Také nechte vychladnout.
3 Skleničky naplňte do 2/3 cuketovou směsí. Lehce prohřejte parmazánový krém a opatrně jím zalijte cukety ve skle. Na závěr ozdobte parmazánem nastrouhaným na hobliny.