Sklenička cuketky, cizrna & parmazánový krém

Sklenička cuketky, cizrna & parmazánový krém

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 30 minut asi na 10 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1324 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 16 g
Tuky 120 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skleničky s česnekovou směsí cuket a cizrny zalité sametovým parmazánovým krémem mizely po focení z tácu rychlostí světla.

Suroviny

cuketa 2 ks
střední
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný nadrobno
chilli paprička špetka
drcená
cizrna konzerva
scezená a propláchnutá
sůl mořská
Na parmazánový krém
smetana ke šlehání 200 ml
parmazán 100 g
+ hobliny na ozdobení
1 Na oleji zpěňte česnek a chilli. Přidejte cukety nakrájené na tenké nudličky nebo nastrouhané nahrubo. Přimíchejte cizrnu nasekanou nahrubo a osolte. Nechte vychladnout.

2 Parmazán nastrouhejte nahrubo a za stálého míchání jej rozpusťte v pomalu zahřívané smetaně. Také nechte vychladnout.

3 Skleničky naplňte do 2/3 cuketovou směsí. Lehce prohřejte parmazánový krém a opatrně jím zalijte cukety ve skle. Na závěr ozdobte parmazánem nastrouhaným na hobliny.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit