Sklenička cuketky, cizrna & parmazánový krém

Sklenička cuketky, cizrna & parmazánový krém

4.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut asi na 10 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1324 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 16 g
Tuky 120 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skleničky s česnekovou směsí cuket a cizrny zalité sametovým parmazánovým krémem mizely po focení z tácu rychlostí světla.

Suroviny

cuketa 2 ks
střední
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný nadrobno
chilli paprička špetka
drcená
cizrna konzerva
scezená a propláchnutá
sůl mořská
Na parmazánový krém
smetana ke šlehání 200 ml
parmazán 100 g
+ hobliny na ozdobení
1 Na oleji zpěňte česnek a chilli. Přidejte cukety nakrájené na tenké nudličky nebo nastrouhané nahrubo. Přimíchejte cizrnu nasekanou nahrubo a osolte. Nechte vychladnout.

2 Parmazán nastrouhejte nahrubo a za stálého míchání jej rozpusťte v pomalu zahřívané smetaně. Také nechte vychladnout.

3 Skleničky naplňte do 2/3 cuketovou směsí. Lehce prohřejte parmazánový krém a opatrně jím zalijte cukety ve skle. Na závěr ozdobte parmazánem nastrouhaným na hobliny.

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit