Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicové minikoblihy s čokoládovou omáčkou
ZDROJ: Jean Cazals
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Na 24 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 729 g
Tuky 278 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skořicové minikoblihy s čokoládovou omáčkou se na rozdíl od tradičních koblih neplní, ale podávají se s lahodnou čokoládovou omáčkou, která skvěle ladí i se zmrzlinou. Dopřejte si tento sladký a sytý dezert, který potěší každého milovníka koblihových dobrot.

Související recepty

Suroviny

droždí sušené 1 bal
+ na poprášení pracovní plochy
+ na obalení
sůl 1 špetka
vejce 3 ks
rozpuštěné a vychladlé
rostlinný olej
na smažení + na vymazání mísy
do cukru na obalení
Na čokoládovou omáčku
tmavá čokoláda 200 g
na kousky

Postup

1

Smíchejte droždí se 135 ml teplé vody a nechte asi 5 minut stát, dokud se na povrchu nevytvoří pěna.

2

Přidejte 125 g mouky a míchejte, dokud se směs nespojí – pokud máte stolní mixér, použijte nástavec na míchání.

3

Těsto přikryjte a nechte kynout, dokud objem nezdvojnásobí.

4

Přidejte zbytek mouky spolu s cukrem, jogurtem a špetkou soli, poté přidejte žloutky a vychladlé rozpuštěné máslo a míchejte, dokud se těsto nespojí, asi 2 minuty.

5

Hněťte další 1 minutu a poté vložte těsto do olejem vymazané mísy, přikryjte čistou utěrkou a nechte opět kynout, dokud objem nezdvojnásobí.

6

Těsto rozdělte na polovinu a přikryjte fólií. Každý kus vyválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku 1 cm.

7

Pomocí malého kulatého vykrajovátka (max 3 cm) vykrojte kolečka. Položte je na pečicí papír a nechte 15 minut odpočinout.

8

Na čokoládovou omáčku rozpusťte v hrnci nebo mikrovlnné troubě ve smetaně čokoládu. Udržujte v teple.

9

Rozehřejte pánev nebo fritézu naplněnou do ⅓ olejem, dokud není dostatečně horká 160–180 °C.

10

Koblihy postupně smažte z obou stran, dokud nejsou zlatohnědé – asi 1 minutu z každé strany. Hotové odložte na papírovou utěrku.

11

Smíchejte krupicový cukr s trochou skořice a koblihy v něm obalte.

12

Podávejte s čokoládovou omáčkou, do které je (dokud jsou ještě teplé) namáčejte. 

Související články

Apetit magazín