Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Škvarková pomazánka

Záleží jen na vás, jakou si vyberete: pomazánka s Moravankou je pikantní, s Kunovjankou jemná.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Pomazánka Česká

Ingredience

    • 300 g škvarků
    • 1 sklenička Moravanky nebo Kunovjanky (sterilovaná směs zeleniny v nálevu), slitá
    • 2 cibule, oloupané a nakrájené nahrubo
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • 1 vejce, uvařené natvrdo a nakrájené nadrobno
    • 2 lžičky plnotučné hořčice
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • kváskový chléb k podávání
    • nasekaná pažitka nebo jarní cibulky na posypání

Příprava jídla

1 Škvarky, okapanou zeleninu, cibuli, česnek rozemelte na masovém strojku, přidejte nadrobno nakrájené vejce a hořčici, osolte a opepřete.

2 Hotovou pomazánku namažte na chléb a ozdobte pažitkou nebo jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Místo hotové směsi můžete do pomazánky přidat 180–200 g jiné nakládané zeleniny podle chuti (okurky, cibulky, kapie, feferonky...).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jelítka zapékaná s bramborami a vejci

Hrachová polévka s uzeným kolenem

Vepřový guláš z plece a jater s těstovinami

Pivní sekaná

Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

Poctivě namazáno aneb Ty nejlepší pomazánky a obložené pečivo

REKLAMA

Přidat komentář