Záleží jen na vás, jakou si vyberete: pomazánka s Moravankou je pikantní, s Kunovjankou jemná.
Suroviny
škvarky
300
g
zelenina
1
sterilovaná – Moravanka nebo Kunovjanka (sterilovaná směs zeleniny a nálevu), slitá
cibule
2
ks
oloupané, nahrubo
česnek
1
stroužek
oloupaný
vejce
1
ks
uvařené natvrdo, nakrájené nadrobno
hořčice plnotučná
2
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
chleba
kváskový, k podávání
pažitka
nasekaná, lze nahradit jarními cibulkami, na posypání
1 Škvarky, okapanou zeleninu, cibuli, česnek rozemelte na masovém strojku, přidejte nadrobno nakrájené vejce a hořčici, osolte a opepřete.
2 Hotovou pomazánku namažte na chléb a ozdobte pažitkou nebo jarní cibulkou.
NĚCO NAVÍC
Místo hotové směsi můžete do pomazánky přidat 180–200 g jiné nakládané zeleniny podle chuti (okurky, cibulky, kapie, feferonky...).