Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 808 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 43 g
Tuky 37 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Měkoučké maso a křupavá zelenina v jedné pánvi.

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 340 g
na tenké́ nudličky
marináda
ze základního postupu
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 2 ks
nadrobno + 3 šikmo nakrájené na ozdobení
sůl
mrkev 1 ks
na tenko
na nudličky
na nudličky
na půlplátky
sladkokyselá omáčka ze základního postupu
sezamová semínka 1 PL
rýže
nebo nudle k podávání

Postup

1

Nakrájené kuřecí maso marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si maso, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2

 Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6 mm oleje. Přidejte maso a pomalu ho míchejte a opékejte cca 30 sekund, až zesvětlá. Vyjměte ho a dejte stranou. Vylijte olej a papírovou utěrkou vytřete pánev.

3

Rozpalte wok na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty.

4

Pak přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání opékejte 30 sekund. Postupně přisypte zeleninu, nejdříve tu nejtvrdší, po chvíli křehčí. Celou dobu míchejte, až bude zelenina opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

5

Přidejte maso a sladkokyselou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji drůbežím vývarem.

6

Ozdobte jarní cibulkou a sezamovými semínky, předem nasucho opraženými, a podávejte s rýží.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...