Sladkokyselé kuře & paprika ve woku

Sladkokyselé kuře & paprika ve woku

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 808 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 43 g
Tuky 37 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Měkoučké maso a křupavá zelenina v jedné pánvi.

Suroviny

arašídový olej
kuřecí stehenní řízky 340 g
na tenké́ nudličky
marináda
ze základního postupu
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 2 ks
nadrobno + 3 šikmo nakrájené na ozdobení
sůl
krupicový cukr
mrkev 1 ks
na tenko
paprika červená 1 ks
na nudličky
paprika žlutá 1 ks
na nudličky
cibule 1 ks
na půlplátky
sladkokyselá omáčka ze základního postupu
sezamová semínka 1 PL
rýže
nebo nudle k podávání

1 Nakrájené kuřecí maso marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si maso, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2 Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6 mm oleje. Přidejte maso a pomalu ho míchejte a opékejte cca 30 sekund, až zesvětlá. Vyjměte ho a dejte stranou. Vylijte olej a papírovou utěrkou vytřete pánev.

3 Rozpalte wok na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Pak přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání opékejte 30 sekund. Postupně přisypte zeleninu, nejdříve tu nejtvrdší, po chvíli křehčí. Celou dobu míchejte, až bude zelenina opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

4 Přidejte maso a sladkokyselou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji drůbežím vývarem.

5 Ozdobte jarní cibulkou a sezamovými semínky, předem nasucho opraženými, a podávejte s rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit