Sladkokyselé kuře & paprika ve woku

Sladkokyselé kuře & paprika ve woku

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 808 kcal
Bílkoviny 72 g
Cukr 43 g
Tuky 37 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Měkoučké maso a křupavá zelenina v jedné pánvi.

Suroviny

arašídový olej
lze nahradit jiným olejem, na opékaní
kuřecí stehenní řízky 340 g
nakrájených přes vlákno na tenké́ nudličky
marináda
ze základního postupu
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 2 ks
nadrobno + 3 šikmo nakrájené na ozdobení
sůl
krupicový cukr
mrkev 1 ks
tence a úhledně nakrájená
paprika červená 1 ks
na nudličky
paprika žlutá 1 ks
na nudličky
cibule 1 ks
na půlplátky
sladkokyselá omáčka ze základního postupu
sezamová semínka 1 PL
rýže
lze nahradit nudlemi, k podávání

1 Nakrájené kuřecí maso marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si maso, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2 Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6 mm oleje. Přidejte maso a pomalu ho míchejte a opékejte cca 30 sekund, až zesvětlá. Vyjměte ho a dejte stranou. Vylijte olej a papírovou utěrkou vytřete pánev.

3 Rozpalte wok na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Pak přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání opékejte 30 sekund. Postupně přisypte zeleninu, nejdříve tu nejtvrdší, po chvíli křehčí. Celou dobu míchejte, až bude zelenina opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

4 Přidejte maso a sladkokyselou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji drůbežím vývarem.

5 Ozdobte jarní cibulkou a sezamovými semínky, předem nasucho opraženými, a podávejte s rýží.

Apetit magazín

  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...

Obchod Apetit