Nevíte, co se zbylou rýží? Slané vafle ‚à la suši‘ nabízejí perfektní řešení, jak si na ni opět pochutnat. Příště zkuste vynechat sójovou omáčku i ocet a připravte si křupavý bezlepkový snack, jako zdravější mlsání k televizi.
Suroviny
Postup
Smíchejte rýži se sójovou omáčkou, suši octem, olejem a vejci, aby vzniklo husté těstíčko. Lijte po částech do rozpáleného vymazaného vaflovače a upečte dozlatova. Hotové vafle odkládejte na mřížku.
Ozdobte kostičkami lososa, avokádem, okurkou a jarní cibulkou. Pokapejte omáčkami a posypte sezamem.
NĚCO NAVÍC
Japonskou majonézu značky Kewpie prodávají (stejně jako mizkan) asijské potraviny. Můžete ji zkusit napodobit i doma: smíchejte 1 hrnek běžné majonézy s 1/2 lžičkou dijonské hořčice, 1 a 1/2 lžící rýžového octa a 1/2 lžičkou cukru. Pokud rýžovou směs neochutíte sójovou omáčkou a octem, je neutrální a vafle budou skvělé třeba s povidly a zakysanou smetanou.