Slaný cheesecake s medvědím česnekem – originální recept, který spojuje křehký korpus s krémovou náplní plnou jarních chutí. Skvělá volba na brunch, slanou svačinu nebo stylový předkrm. Jemná textura a výrazná chuť medvědího česneku dělají z tohoto cheesecaku neodolatelnou pochoutku!
Suroviny
Na 1 dort o průměru 20 cm
Suroviny
Na 1 dort o průměru 20 cm
Na korpus
Na náplň
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 4222 kcal
- Bílkoviny 442 g
- Sacharidy 93 g
- Tuky 230 g
Postup přípravy
- Jak si připravit domácí pesto z medvědího česneku nebo z česneku podivného, z bylin, které teď sesbíráte na procházce Magické účinky léčivého medvědího česneku Nesbírejte medvědí ale podivný česnek. Najdete ho snáz a můžete ho trhat kolik unesete. Jak ho poznat?
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2024/3
Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno. Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme. Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2. Apetit, napsáno s chutí.