Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
5,0 (5x)
9. 3. 2025
Slaný cheesecake s medvědím česnekem
Image Professionals
Slaný cheesecake s medvědím česnekem
Image Professionals


Snadné
< 30 min
5,0 (5x)

Slaný cheesecake s medvědím česnekem – originální recept, který spojuje křehký korpus s krémovou náplní plnou jarních chutí. Skvělá volba na brunch, slanou svačinu nebo stylový předkrm. Jemná textura a výrazná chuť medvědího česneku dělají z tohoto cheesecaku neodolatelnou pochoutku!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort o průměru 20 cm

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort o průměru 20 cm

Na korpus

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4222 kcal
  • Bílkoviny 442 g
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 230 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Jak si připravit domácí pesto z medvědího česneku nebo z česneku podivného, z bylin, které teď sesbíráte na procházce Magické účinky léčivého medvědího česneku Nesbírejte medvědí ale podivný česnek. Najdete ho snáz a můžete ho trhat kolik unesete. Jak ho poznat?

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/3

Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno. Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme. Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články

Zelený chřest

Kvíz: Maruška šla pro jahody ke dvanácti měsíčkům, ale stálo to za to? Kdo se orientuje v sezónách, pochutná si víc!

Jedno ze základních pravidel zdravého stravování bývá: jezte sezónní a čerstvé potraviny. Ale doby, kdy Maruška chodila pro jahody ke dvanácti měsíčkům, jsou dávno pryč a my seženeme v běžném obchodě téměř po celý rok chřest i melouny. Můžeme tak lehce ztratit přehled o tom, co jíst v lednu a co v červnu, protože to má právě sezónu. Otestujte v našem kvízu, zda se během roku orientujete v tom, co právě dozrává a je tak ideální pro konzumaci.