Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný vanilkový pudink a ananasovým salátem

Pudink je dobré připravit předem: jeho konzistence se totiž zlepšuje dlouhým chlazením. 

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    NA PUDINK

    • 250ml smetany na vaření 12%
    • 250ml smetany ke šlehání 33%
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • pořádná špetka mořské soli nebo podle chuti
    • 7 velkých žloutků

    NA SIRUP

    • 200g co nejtmavšího třtinového cukru, kokosového nebo nastrouhaného palmového cukru

    NA ANANASOVÝ SALÁT

    • 1/3 ananasu, zbavená tuhého středu, oloupaná a nakrájená na tenké plátky
    • 2 hrsti mátových lístků
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř 

Příprava jídla

1 Do rendlíku nalijte obojí smetanu, ochuťte ji vanilkovým extraktem a osolte. Zvolna přiveďte k varu.

2 Žloutky prošlehejte v žáruvzdorné míse. Jakmile smetana začne vřít, za stálého míchání ji postupně přilijte ke žloutkům.

3 Misku postavte na vodní lázeň nad mírně vroucí vodu a pudink vymíchejte do hodně husta. Ochutnejte a případně dosolte. Pudink (krém) by měl být jemně slaný. Odstavte, nechte zchladnout a pak uložte do chladničky a nechte pořádně vychladit.

4 Na sirup dejte do rendlíku cukr a přilijte 150ml studené vody. Přiveďte k varu, odstavte, přeceďte, nechte zchladnout a vychlaďte.

5 Ananas a mátu dejte do misky, trošku osolte a pořádně opepřete. Dejte si vždy štědrou lžíci pudinku, pokapanou spoustou sirupu a s trochou ananasu s mátou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bůček na sečuánském a růžovém pepři & karamel

Krevety s uzenou solí

Kuře se sečuánským pepřem a solí

REKLAMA

Přidat komentář