Slaný vanilkový pudink a ananasovým salátem

Slaný vanilkový pudink a ananasovým salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4446 kcal
Bílkoviny 132 g
Cukr 228 g
Tuky 330 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pudink je dobré připravit předem: jeho konzistence se totiž zlepšuje dlouhým chlazením. 

Suroviny

smetana na vaření 250 ml
12%
smetana ke šlehání 250 ml
33%
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl mořská špetka
pořádná špetka, nebo podle chuti
žloutek 7 ks
velké
Na sirup
třtinový cukr 200 g
co nejtmavší, kokosový / nastrouhaný palmový
Na ananasový salát
ananas 0.33 ks
bez tuhého středu, oloupaný, na tenké plátky
máta 2 hrst
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Do rendlíku nalijte obojí smetanu, ochuťte ji vanilkovým extraktem a osolte. Zvolna přiveďte k varu.

2 Žloutky prošlehejte v žáruvzdorné míse. Jakmile smetana začne vřít, za stálého míchání ji postupně přilijte ke žloutkům.

3 Misku postavte na vodní lázeň nad mírně vroucí vodu a pudink vymíchejte do hodně husta. Ochutnejte a případně dosolte. Pudink (krém) by měl být jemně slaný. Odstavte, nechte zchladnout a pak uložte do chladničky a nechte pořádně vychladit.

4 Na sirup dejte do rendlíku cukr a přilijte 150ml studené vody. Přiveďte k varu, odstavte, přeceďte, nechte zchladnout a vychlaďte.

5 Ananas a mátu dejte do misky, trošku osolte a pořádně opepřete. Dejte si vždy štědrou lžíci pudinku, pokapanou spoustou sirupu a s trochou ananasu s mátou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit