Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slaný vanilkový pudink s ananasovým salátem
Slaný vanilkový pudink a ananasovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slaný vanilkový pudink s ananasovým salátem

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4446 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 228 g
Tuky 330 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pudink je dobré připravit předem: jeho konzistence se totiž zlepšuje dlouhým chlazením. 

Související recepty

Suroviny

vanilkový extrakt 1 ČL
sůl mořská 1 špetka
pořádná špetka, nebo podle chuti
velké
Na sirup
třtinový cukr 200 g
co nejtmavší, kokosový nebo nastrouhaný palmový
Na ananasový salát
ananas ks
bez tuhého středu, oloupaný, na tenké plátky
máta 2 hrst
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Do rendlíku nalijte obojí smetanu, ochuťte ji vanilkovým extraktem a osolte. Zvolna přiveďte k varu.

2

Žloutky prošlehejte v žáruvzdorné míse. Jakmile smetana začne vřít, za stálého míchání ji postupně přilijte ke žloutkům.

3

Misku postavte na vodní lázeň nad mírně vroucí vodu a pudink vymíchejte do hodně husta. Ochutnejte a případně dosolte. Pudink (krém) by měl být jemně slaný. Odstavte, nechte zchladnout a pak uložte do chladničky a nechte pořádně vychladit.

4

Na sirup dejte do rendlíku cukr a přilijte 150ml studené vody. Přiveďte k varu, odstavte, přeceďte, nechte zchladnout a vychlaďte.

5

Ananas a mátu dejte do misky, trošku osolte a pořádně opepřete. Dejte si vždy štědrou lžíci pudinku, pokapanou spoustou sirupu a s trochou ananasu s mátou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...