Pudink je dobré připravit předem: jeho konzistence se totiž zlepšuje dlouhým chlazením.
Suroviny
Postup
Do rendlíku nalijte obojí smetanu, ochuťte ji vanilkovým extraktem a osolte. Zvolna přiveďte k varu.
Žloutky prošlehejte v žáruvzdorné míse. Jakmile smetana začne vřít, za stálého míchání ji postupně přilijte ke žloutkům.
Misku postavte na vodní lázeň nad mírně vroucí vodu a pudink vymíchejte do hodně husta. Ochutnejte a případně dosolte. Pudink (krém) by měl být jemně slaný. Odstavte, nechte zchladnout a pak uložte do chladničky a nechte pořádně vychladit.
Na sirup dejte do rendlíku cukr a přilijte 150ml studené vody. Přiveďte k varu, odstavte, přeceďte, nechte zchladnout a vychlaďte.
Ananas a mátu dejte do misky, trošku osolte a pořádně opepřete. Dejte si vždy štědrou lžíci pudinku, pokapanou spoustou sirupu a s trochou ananasu s mátou.