Suroviny
- Na čokoládový korpus:
400 g hladké mouky
250 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
90 g práškového kvalitního kakaa
1 lžička kyprícího prášku
2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
3 střední celá vejce pokojové teploty
240 g podmáslí pokojové teploty
112 g rozpuštěného vlahého másla/ rostlinného tuku
100 ml čerstvého espresa
- Na krémy:
1 kg mascarpone
500 g tučného tvarohu
500 ml smetany ke šlehání 30 %
100 g moučkového cukru ( do bílé části krému)
300 g krystalového cukru (na karamel)
150g krystalového cukru (do ovocného rozvaru)
150 ml smetany ke šlehání 40% (na karamel)
150 g kvalitní hořké čkolády (já používám 74%)
30 g práškového kvalitního kakaa
750 g směsi lesního ovoce (nejlepší jsou pouze borůvky)
1/2 sáčku červeného dortového želé
1 malý panák rumu
- Na sněhové pusinky:
3 bílky ze středně velkých vajec
160 g krystalového cukru
špetka soli
potravinářské barvivo růžové a šedě
- Na sušenkové hvězdičky:
200 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
60 g másla
1 žloutek