0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slavnostní polévka s mandlovými knedlíčky

Slavnostní polévka s mandlovými knedlíčky

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 16 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5855 kcal
Bílkoviny 327 g
Sacharidy 539 g
Tuky 211 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíčková polévka musí být, a to i kdybyste se rozhodli nedodržovat tradici a nejíst s novomanželem z jednoho talíře.

Suroviny

máslo 100 g
vývar zeleninový 4 l
lze nahradit drůbežím vývarem
mrkev 5 ks
velké, nakrájené na nudličky
petržel 5 ks
na nudličky
jarní cibulka
zelené natě, lze nahradit pažitkou, na ozdobení
Na knedlíčky
vejce 4 ks
nahrubo
mléko 400 ml
housky 600 g
bez kůrky, lze nahradit toustovým chlebem
sůl
pepř
čerstvě mletý
mandle plátky 100 g

1 Nejdřív připravte knedlíčky. Mandlové lupínky nasucho opražte v pánvi dozlatova. Všechny ostatní suroviny promixujte v robotu. Vmíchejte opražené mandlové lupínky a z hmoty tvořte knedlíčky. Vařte je 2–3 minuty v osolené vodě.

2 V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm pokrájenou zeleninu. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu a podle potřeby osolte a opepřete. Nechte asi 5 minut povařit. Nakonec do polévky vložte knedlíčky a vmíchejte najemno nakrájenou zelenou nať z cibulek.

 

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč