Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
4,1 (44x)
29. 6. 2021
Šlehačková roláda s jahodami
Apetit
Šlehačková roláda s jahodami
Apetit


Snadné
< 30 min
4,1 (44x)

„Recept na tuhle roládu mám od své moravské babičky Jarmilky. Je neuvěřitelně lehká, tak akorát sladká a navíc úplně bez mouky,“ prozrazuje bývalá šéfredaktorka Apetitu Lucie Králová, která recept na šlehačkovou roládu zařadila i do své kuchařky!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 2364 kcal
  • Bílkoviny 71 g
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 181 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Piškotová roláda: Jak na dokonalý korpus, aby byl vláčný a nelámal se

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(44 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Míša řezy
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/5

V květnovém Apetitu najdete recepty na svěží májové menu nebo 5 večeří, v nichž hraje prim křehká a křupavá zelenina. Nechybějí sladké dobroty plné prvního letošního ovoce – těšte se na snadnou šlehačkovou roládu s jahodami či rebarborovou galetku. Hvězdou sezony je v květnu chřest. Čekají vás tipy, jak v kuchyni neplýtvat, a přitom se dobře najíst. Vyzkoušeli jsme za vás nákupy s ohledem k planetě, víme, jak využít do posledního kousku každou surovinu, a o tipy na šetrné vaření i recepty se s námi podělili autoři kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni. Veronika Koko Šmehlíková zase čtenářům poskytla bonusové recepty a triky, které se nevešly do jejího televizního pořadu Menu pro Emu. Apetit, napsáno s chutí        

Související články

Venezuelské placky arepas

Arepas: Křupavé placky z Venezuely připravíte ze tří ingrediencí

Jemné, vláčné uvnitř, s křupavou kůrkou a hotové doslova za pár minut. Arepas nejsou jen obyčejné placky – jednoduché těsto z kukuřičné mouky a vody proměníte ve snídani, večeři i originální pohoštění pro hosty. Tyhle malé kapsy můžete naplnit čímkoli, co máte rádi: trhaným masem, sýrem, avokádem nebo třeba hummusem. Připravte se: na arepas vzniká závislost rychleji, než stihnete dojíst první kousek.