Suroviny
Postup
Korpus:
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Vyšleháme si bílky s cukrem, postupně přidáváme žloutky a špetku soli. Přidáme prosátou hladkou mouku, kypřící prášek a kukuřičný škrob. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme 20 min.
Želatina:
Rozvaříme si mražené lesní ovoce, poté lesní ovoce propasírujeme, abychom se zbavili zrníček. Zjistíme objem směsi a směs dolijeme vodou, abychom získaly 500 ml směsi. Do směsi přidáme dortovou želatinu a směs přivedeme k varu. Směs nalijeme do formy (vyloženou potravinářskou folií), která má menší průměr než náš upečený korpus. Necháme vychladnout.
Krém:
Vyšleháme si šlehačku se ztužovačem šlehačky. Přidáme mascarpone a cukr dle chuti.
Modelovací čokoláda:
Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Přidáme kukuřičný sirup a mícháme, dokud se vše nespojí v jednu celistvou hmotu. Čokoláda se odlepuje od stěny misky. Dáme ji na potravin. folii a necháme vychladnout, zabalíme a dáme na 2 hodiny do lednice. Čokoládu vyndáme z lednice, prohněteme, vyválíme. Placku nakrájíme na menší obdélníčky, které stočíme do vrtulek.
Zkompletování:
Korpus jednou prořízneme. Na spodní vrstvu korpusu dáme vrstvu krému, na krém položíme želatinu a nandáme druhou vrstvu krému. Přikryjeme 2. částí korpusu. Dort namažeme zbytkem krému, dozdobíme ovocem ( čerstvé jahody, mražené lesní ovoce) a modelovací čokoládou.