0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šlehačkový dort s ovocem

Šlehačkový dort s ovocem

Hodnocení receptu
4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4826 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 501 g
Tuky 256 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
vejce 6 ks
cukr 4 PL
vanilkový cukr 2 bal
mouka pšeničná hladká 4 PL
škrob 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl špetka
Krém
mascarpone 1 bal
smetana ke šlehání 3 kelímky
cukr
podle chuti
ztužovač 2 bal
Želatina
želé dortové
mražené lesní ovoce
Modelovací čokoláda
čokoláda na vaření
kukuřičný sirup

Postup

1

Korpus:
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Vyšleháme si bílky s cukrem, postupně přidáváme žloutky a špetku soli. Přidáme prosátou hladkou mouku, kypřící prášek a kukuřičný škrob. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme 20 min.

2

Želatina:
Rozvaříme si mražené lesní ovoce, poté lesní ovoce propasírujeme, abychom se zbavili zrníček. Zjistíme objem směsi a směs dolijeme vodou, abychom získaly 500 ml směsi. Do směsi přidáme dortovou želatinu a směs přivedeme k varu. Směs nalijeme do formy (vyloženou potravinářskou folií), která má menší průměr než náš upečený korpus. Necháme vychladnout.

3

Krém:
Vyšleháme si šlehačku se ztužovačem šlehačky. Přidáme mascarpone a cukr dle chuti.

4

Modelovací čokoláda:
Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Přidáme kukuřičný sirup a mícháme, dokud se vše nespojí v jednu celistvou hmotu. Čokoláda se odlepuje od stěny misky. Dáme ji na potravin. folii a necháme vychladnout, zabalíme a dáme na 2 hodiny do lednice. Čokoládu vyndáme z lednice, prohněteme, vyválíme. Placku nakrájíme na menší obdélníčky, které stočíme do vrtulek.

5

Zkompletování:
Korpus jednou prořízneme. Na spodní vrstvu korpusu dáme vrstvu krému, na krém položíme želatinu a nandáme druhou vrstvu krému. Přikryjeme 2. částí korpusu. Dort namažeme zbytkem krému, dozdobíme ovocem ( čerstvé jahody, mražené lesní ovoce) a modelovací čokoládou.

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč