Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šlehačkový dort s ovocem

Šlehačkový dort s ovocem

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4826 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 501 g
Tuky 256 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
vejce 6 ks
cukr 4 PL
škrob 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl špetka
Krém
cukr
podle chuti
Želatina
mražené lesní ovoce
Modelovací čokoláda
čokoláda na vaření
kukuřičný sirup

Postup

1

Korpus:
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Vyšleháme si bílky s cukrem, postupně přidáváme žloutky a špetku soli. Přidáme prosátou hladkou mouku, kypřící prášek a kukuřičný škrob. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme 20 min.

2

Želatina:
Rozvaříme si mražené lesní ovoce, poté lesní ovoce propasírujeme, abychom se zbavili zrníček. Zjistíme objem směsi a směs dolijeme vodou, abychom získaly 500 ml směsi. Do směsi přidáme dortovou želatinu a směs přivedeme k varu. Směs nalijeme do formy (vyloženou potravinářskou folií), která má menší průměr než náš upečený korpus. Necháme vychladnout.

3

Krém:
Vyšleháme si šlehačku se ztužovačem šlehačky. Přidáme mascarpone a cukr dle chuti.

4

Modelovací čokoláda:
Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Přidáme kukuřičný sirup a mícháme, dokud se vše nespojí v jednu celistvou hmotu. Čokoláda se odlepuje od stěny misky. Dáme ji na potravin. folii a necháme vychladnout, zabalíme a dáme na 2 hodiny do lednice. Čokoládu vyndáme z lednice, prohněteme, vyválíme. Placku nakrájíme na menší obdélníčky, které stočíme do vrtulek.

5

Zkompletování:
Korpus jednou prořízneme. Na spodní vrstvu korpusu dáme vrstvu krému, na krém položíme želatinu a nandáme druhou vrstvu krému. Přikryjeme 2. částí korpusu. Dort namažeme zbytkem krému, dozdobíme ovocem ( čerstvé jahody, mražené lesní ovoce) a modelovací čokoládou.

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...