Šlehačkový Koka zákusek

Šlehačkový Koka zákusek

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu Snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3730 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 207 g
Tuky 309 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantastický dezert s nápadem! Vyrobíte ho prakticky okamžitě – suroviny totiž nejspíš máte ve spíži.

Suroviny

sušenky 1 bal
Koka
smetana ke šlehání 250 ml
máslo 200 g
krupicový cukr 100 g
rum 1 PL
piškotový korpus 1 ks
kupovaný
čokoládová poleva 1 bal
maliny
k podávání

1 Sušenky rozdrťte a zalijte smetanou ke šlehání. Nechte chvíli stát, aby sušenky dostatečně nasákly tekutinu. Mezitím v misce utřete do  pěny změklé máslo s cukrem, přidejte rum a sušenkovou směs.

2 Připravenou náplň rozetřete na piškotový korpus, ozdobte čokoládovou polevou a vychlaďte. Podávejte nejlépe s čerstvými malinami.

PIŠKOTOVÝ KORPUS
Pokud byste trvali na domácí přípravě, pak utřete 3 žloutky se 3 lžícemi krupicového cukru. Přidejte 3 lžíce polohrubé mouky a tuhý sníh ze 3 bílků. Vlijte do koláčové formy vyložené pečicím papírem a pečte při 180/160 stupních dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit