Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slepičí pekáček à la nádivka

Velikonoce jsou už na dohled, tak není od věci otestovat nové recepty na nádivky – když vám tahle zachutná, můžete v ní libovolně zaměňovat druhy masa a o svátcích si ji dát třeba se zbytky pečeného masa, uzeným nebo třeba s klobásou. 

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Z plechu

Ingredience

    • 3 lžíce másla
    • 100 g pěkné sušené nebo anglické slaniny, na nudličky (část plátků můžete nechat v celku na ozdobení povrchu)
    • 1 pórek, nakrájený na plátky
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
    • 400 g krémových (hnědých) žampionů, nakrájených na plátky
    • vařené slepičí maso z 1/2 slepice (viz recept na polévku)
    • 2 snítky tymiánu, lístky odrhnuté
    • 4 lístky šalvěje, lístky nasekané
    • 300 ml drůbežího vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 ciabatty nebo podobný italský chleba s velkými otvory, nakrájený na půlplátky
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 4 vejce
    • svazek hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Ve velké pánvi na másle opékejte slaninu asi 3 minuty dozlatova. Potom přidejte pórek a míchejte dalších 5 minut, až změkne. Vsypte řapíkatý celer a žampiony a opékejte vše ještě 2 minuty. Přidejte úhledně nakrájené slepičí maso, tymián, šalvěj a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a vmíchejte chleba. Nechte vychladnout.

2 Ve smetaně rozšlehejte vejce a přimíchejte ji spolu s petrželkou ke směsi. Celý obsah pánve potom rozprostřete do zapékací nádoby. Pečte v předehřáté troubě asi 50 minut dozlatova. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zadělávaná slepičí polévka

REKLAMA

Přidat komentář