Se začátkem léta přichází první pořádná úroda zeleniny, dopřát si můžete třeba čerstvý květák. Smažený, vařený, pečený, grilovaný... Můžete si jej užít na tolik způsobů! Zkuste ho tentokrát proměnit v neskutečně variabilní rýži!
Suroviny
Postup
Květák rozmixujte v robotu nadrobno – výsledek by měl připomínat zrnka rýže.
V pánvi na 2–3 lžících másla nebo oleje opékejte cibuli, mrkev, česnek a zázvor, až cibule zesklovatí. Směs shrňte na stranu, přidejte do pánve ještě trochu tuku a vsypte květák. Nechte jej asi minutu bez míchání opékat, potom všechny suroviny v pánvi promíchejte. Přidejte hrášek, sójovou omáčku, jarní cibulku a ještě chvíli opékejte. Sejměte z ohně a vmíchejte sezamový olej a arašídy.
Z vajec usmažte volská oka, květákovou rýži rozdělte na talíře, přidejte vejce a posypte sezamem a koriandrem.
NĚCO NAVÍC
Pokud máte rádi pálivé, přidejte do základu trochu chilli vloček či hotové jídlo dochuťte chilli omáčkou.