0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená květáková rýže s volským okem

Smažená květáková rýže s volským okem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená květáková rýže s volským okem

4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1840 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 72 g
Tuky 126 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se začátkem léta přichází první pořádná úroda zeleniny, dopřát si můžete třeba čerstvý květák. Smažený, vařený, pečený, grilovaný... Můžete si jej užít na tolik způsobů! Zkuste ho tentokrát proměnit v neskutečně variabilní rýži!

Suroviny

květák 0.5 ks
na větší kusy
ghí
přepuštěné máslo nebo rostlinný olej
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
česnek 1 stroužek
nasekaný nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
mražený hrášek 0.5 hrnku
sójová omáčka 1 PL
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
sezamový olej 1 ČL
arašídy 0.75 hrnku
nasucho opražené
vejce 4 ks
sezamová semínka
bílá a/nebo černá, nasucho opražená, na ozdobení
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání

Postup

1

Květák rozmixujte v robotu nadrobno – výsledek by měl připomínat zrnka rýže.

2

V pánvi na 2–3 lžících másla nebo oleje opékejte cibuli, mrkev, česnek a zázvor, až cibule zesklovatí. Směs shrňte na stranu, přidejte do pánve ještě trochu tuku a vsypte květák. Nechte jej asi minutu bez míchání opékat, potom všechny suroviny v pánvi promíchejte. Přidejte hrášek, sójovou omáčku, jarní cibulku a ještě chvíli opékejte. Sejměte z ohně a vmíchejte sezamový olej a arašídy.

3

Z vajec usmažte volská oka, květákovou rýži rozdělte na talíře, přidejte vejce a posypte sezamem a koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte rádi pálivé, přidejte do základu trochu chilli vloček či hotové jídlo dochuťte chilli omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit