0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená květáková rýže s volským okem

Smažená květáková rýže s volským okem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená květáková rýže s volským okem

4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1840 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 72 g
Tuky 126 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se začátkem léta přichází první pořádná úroda zeleniny, dopřát si můžete třeba čerstvý květák. Smažený, vařený, pečený, grilovaný... Můžete si jej užít na tolik způsobů! Zkuste ho tentokrát proměnit v neskutečně variabilní rýži!

Suroviny

na větší kusy
ghí
přepuštěné máslo nebo rostlinný olej
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
česnek 1 stroužek
nasekaný nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
mražený hrášek ½ hrnku
sójová omáčka 1 PL
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
sezamový olej 1 ČL
arašídy ¾ hrnku
nasucho opražené
vejce 4 ks
sezamová semínka
bílá a/nebo černá, nasucho opražená, na ozdobení
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání

Postup

1

Květák rozmixujte v robotu nadrobno – výsledek by měl připomínat zrnka rýže.

2

V pánvi na 2–3 lžících másla nebo oleje opékejte cibuli, mrkev, česnek a zázvor, až cibule zesklovatí. Směs shrňte na stranu, přidejte do pánve ještě trochu tuku a vsypte květák. Nechte jej asi minutu bez míchání opékat, potom všechny suroviny v pánvi promíchejte. Přidejte hrášek, sójovou omáčku, jarní cibulku a ještě chvíli opékejte. Sejměte z ohně a vmíchejte sezamový olej a arašídy.

3

Z vajec usmažte volská oka, květákovou rýži rozdělte na talíře, přidejte vejce a posypte sezamem a koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte rádi pálivé, přidejte do základu trochu chilli vloček či hotové jídlo dochuťte chilli omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč