Křupavé smažené vepřové koleno s bohatou chutí, doplněné pikantním paprikáčem, dozlatova pečenými brambory a svěží nakládanou ředkvičkou – dokonalá kombinace pro milovníky poctivého jídla. Tento tradiční, ale originálně vylepšený recept zaručí šťavnaté maso, lahodné přílohy a výrazné chutě. O recept se s námi podělil šéfkuchař restaurace Bistro 105 v Třeboni, Michal Voldřich.
Suroviny
Pro 4–6 osob
Suroviny
Pro 4–6 osob
Na koleno
Na brambory
Na nakládanou ředkvičku
Na paprikáč
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 3041.75 kcal
- Bílkoviny 106.5 g
- Sacharidy 282.75 g
- Tuky 157.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
1,8/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2024/2
Únorové vydání Apetitu, které vychází 18. 1., vás uprostřed chladné zimy zahřeje u srdce. O místo na vašem stole budou bojovat pestré krémové polévky a surovina měsíce – červené zelí. Milovníci tradiční české kuchyně v moderním kabátu jistě ocení masopustní speciality v podání šéfkuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů a ukázku z kuchařky Jazyk, srdce, mozek, krev loňského vítěze soutěže MasterChef Martina Peciny. Necháte se svést afrodiziakálním valentýnským menu nebo snad okouzlit francouzskými mousse v podání Heleny Fléglové? Třeba svou touhu po sladkém ukojíte rafinovanými kávovými dezerty nebo bohatými masopustními moučníky, mezi nimiž se skrývá i jeden slaný favorit – hříšně dobré koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem. Nepochybně oceníte i praktické tipy na lahodné rychlé večeře pro všední dny či na pokrmy, které vám během zimy pomohou dodržet pitný režim. Únorový Apetit je v prodeji od 18. 1. Apetit, napsáno s chutí.