Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,6 (10x)
11. 1. 2022
Žitné placky se sýrem
APETIT
Smažené žitné placky se sýrem
APETIT


Velmi snadné
< 60 min
4,6 (10x)

Dříve žitné placky Roggerne Krapfen dostávala jako týdenní výslužku čeládka. Dnes jsou oblíbenou součástí tradičních rakouských trhů a festivalů a jedí se nejčastěji teplé, hlavně v oblasti kolem Dachsteinu. Kdo ale říká, že si pro tuhle dobrotu musíte až do Alp dojet? My vám prozradíme, jak si ji snadno a rychle vyrobit... teď hned!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

15

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

15

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 353.27 kcal
  • Bílkoviny 2.67 g
  • Sacharidy 23.33 g
  • Tuky 26.73 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit Smažené žitné placky se sýrem

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(10 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Související články

Sýrová roláda se šunkou a pažitkovou lučinou

Retro sýrové rolády se vracejí: Klasika, která zazáří na každé oslavě, je snadná a úžasně variabilní

Retro sýrové rolády představují kulinářský poklad české studené kuchyně, který si získal srdce mnoha generací. Jejich obliba sahá až do 60. let 20. století, kdy byly běžnou součástí sortimentu lahůdkářství i svátečních pohoštění v domácnostech. Dnes zažívají renesanci jako stylové pohoštění na oslavy, večírky nebo jako originální předkrm.