Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smaženky s jehněčím, hráškem a mátou
Smaženky s jehněčím, hráškem a mátou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smaženky s jehněčím, hráškem a mátou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1480 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 108 g
Tuky 67 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická britská kombinace surovin nabízí v podobě smaženky skvělý způsob, jak zužitkovat zbytek sváteční jehněčí pečínky.

Suroviny

prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce 2 ks
rozpuštěné
mléko 100 ml
pepř
čerstvě mletý
vařené, nakrájené (může být i jiné vařené nebo pečené maso)
máta hrst
nasekané
hrášek 1 hrnek
čerstvý nebo mražený
olej
na smažení
rajčatový dip k podávání
sůl

Postup

1

Dejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř do velké mísy a promíchejte. Pak přidejte jehněčí, mátu a hrášek. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a pak na něm osmahněte zhruba naběračku směsi.

2

Opékejte dozlatova, přibližně jednu až dvě minuty po každé straně. Rozpalte další dvě lžíce oleje a postupně usmažte zbytek těsta. Podávejte s rajčatovým dipem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín