0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smaženky s jehněčím, hráškem a mátou

Smaženky s jehněčím, hráškem a mátou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1480 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 108 g
Tuky 67 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická britská kombinace surovin nabízí v podobě smaženky skvělý způsob, jak zužitkovat zbytek sváteční jehněčí pečínky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 120 g
prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce 2 ks
máslo 20 g
rozpuštěné
mléko 100 ml
pepř
čerstvě mletý
jehněčí maso 200 g
vařené, nakrájené
máta hrst
nasekané
hrášek 1 hrnek
čerstvý nebo mražený
olej
na smažení
rajčatový dip k podávání
sůl

Dejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř do velké mísy a promíchejte. Pak přidejte jehněčí, mátu a hrášek. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a pak na něm osmahněte zhruba naběračku směsi. Opékejte dozlatova, přibližně jednu až dvě minuty po každé straně. Rozpalte další dvě lžíce oleje a postupně usmažte zbytek těsta. Podávejte s rajčatovým dipem.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit