Klasická britská kombinace surovin nabízí v podobě smaženky skvělý způsob, jak zužitkovat zbytek sváteční jehněčí pečínky.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
120
g
prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce
2
ks
máslo
20
g
rozpuštěné
mléko
100
ml
pepř
čerstvě mletý
jehněčí maso
200
g
vařené, nakrájené (může být i jiné vařené nebo pečené maso)
máta
hrst
nasekané
hrášek
1
hrnek
čerstvý nebo mražený
olej
na smažení
rajčatový dip k podávání
sůl
Postup
1
Dejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř do velké mísy a promíchejte. Pak přidejte jehněčí, mátu a hrášek. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a pak na něm osmahněte zhruba naběračku směsi.
2
Opékejte dozlatova, přibližně jednu až dvě minuty po každé straně. Rozpalte další dvě lžíce oleje a postupně usmažte zbytek těsta. Podávejte s rajčatovým dipem.