Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smetanové brambory s pažitkou a tahini
Smetanové brambory s pažitkou a tahini
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smetanové brambory s pažitkou a tahini

4.4/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1325 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 215 g
Tuky 33 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pěkné nové brambory nemusíte loupat, stačí je umýt; jinak je oloupejte po uvaření.

Suroviny

salátové, nejlépe baby
malá či šalotka
med 1 ČL
či bílý vinný ocet
či hustý bílý jogurt (řecký Choceňský)
hořčice dijonská ½ ČL
tahini 2 ČL
pažitka 1 svazek
nasekaná
sůl a pepř
na dochucení

Postup

1

Brambory dobře umyjte a vařte i se slupkou v osolené vodě 10–15 minut. Měly by změknout, ale zůstat pevné. Potom je slijte, nechte vychladnout a případně oloupejte.

2

Cibuli nakrájejte na tenké plátky a vložte je do mísy. Promíchejte s medem a polovinou citronové šťávy nebo octa.

3

Smetanu smíchejte s hořčicí, zbylou citronovou šťávou nebo octem, sezamovou pastou a osolte. Brambory vložte do mísy k cibuli (větší překrojte). Přidejte ochucenou smetanu, nasekanou pažitku, dochuťte solí a pepřem a promíchejte; případně dolaďte citronovou šťávou nebo medem. Nechte chvíli odležet a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Komentáře

06.03.2015 00:08

Vynikající, ověřeno min. 4x

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...