Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Smetanový cheescake s jahodami

Popis receptu: 

Krémová náplň v kombinaci s domácím vanilkovým cukrem skvěle ladí k jemné sušenkové vrstvě a čerstvým jahodám.

Autor: Nicoll Šiková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Dortová forma 17 cm
Doba přípravy:

Ingredience

    Sušenková vrstva

    100g máslových sušenek

    30g másla

    Krémová vrstva

    200g 30% smetany

    25g pudinku za studena (CremèOlé)

    125g sýru Philadelphia

    250g tučného tvarohu ve vaničce

    2 lžíce domácího vanilkového cukru

    Na ozdobu

    Jahody a ostružiny...(a další čerstvé, či mražené ovoce dle vlastního výběru...)

     

     

     

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180 °C.

Vyložte dno dortové formy o průměru 17 cm pečicím papírem. Ideální je forma rozkládací (s odnímatelným dnem).

V malé míse smíchejte nadrcené máslové sušenky a rozpuštěné máslo. Nasypte do dortové formy a vtlačte na dno formy. Pečte asi 7 minut na 180 °C, poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Ve velké míse vyšlehejte 30% smetanu. Poté přidejte krémový sýr Philadelphia, tvaroh, CrèmeOlé, vanilkový cukr a vytvořte hladkou smetanovou náplň. Smetanovou náplní pokryjte vychladlý sušenkový korpus a cheesecake dejte chladit na 4–6 hodin. Před podáváním cheescake ozdobte například jahodami a ostružinami.

REKLAMA

Přidat komentář