Suroviny
Sušenková vrstva
sušenky
100
g
máslo
30
g
Krémová vrstva
smetana ke šlehání
200
g
pudink
25
g
a studena (CremèOlé)
krémový sýr
125
g
tvaroh měkký
250
g
vanilkový cukr
2
PL
Na ozdobu
Jahody a ostružiny
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Vyložte dno dortové formy o průměru 17 cm pečicím papírem. Ideální je forma rozkládací (s odnímatelným dnem).
3
V malé míse smíchejte nadrcené máslové sušenky a rozpuštěné máslo. Nasypte do dortové formy a vtlačte na dno formy. Pečte asi 7 minut na 180 °C, poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
4
Ve velké míse vyšlehejte 30% smetanu. Poté přidejte krémový sýr Philadelphia, tvaroh, CrèmeOlé, vanilkový cukr a vytvořte hladkou smetanovou náplň. Smetanovou náplní pokryjte vychladlý sušenkový korpus a cheesecake dejte chladit na 4–6 hodin. Před podáváním cheescake ozdobte například jahodami a ostružinami.