



recept
s Philadelphia
Smetanový cheescake s jahodami
Krémová náplň v kombinaci s domácím vanilkovým cukrem skvěle ladí k jemné sušenkové vrstvě a čerstvým jahodám.
Ingredience
Sušenková vrstva
100g máslových sušenek
30g másla
Krémová vrstva
200g 30% smetany
25g pudinku za studena (CremèOlé)
125g sýru Philadelphia
250g tučného tvarohu ve vaničce
2 lžíce domácího vanilkového cukru
Na ozdobu
Jahody a ostružiny...(a další čerstvé, či mražené ovoce dle vlastního výběru...)
Příprava jídla
Předehřejte troubu na 180 °C.
Vyložte dno dortové formy o průměru 17 cm pečicím papírem. Ideální je forma rozkládací (s odnímatelným dnem).
V malé míse smíchejte nadrcené máslové sušenky a rozpuštěné máslo. Nasypte do dortové formy a vtlačte na dno formy. Pečte asi 7 minut na 180 °C, poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Ve velké míse vyšlehejte 30% smetanu. Poté přidejte krémový sýr Philadelphia, tvaroh, CrèmeOlé, vanilkový cukr a vytvořte hladkou smetanovou náplň. Smetanovou náplní pokryjte vychladlý sušenkový korpus a cheesecake dejte chladit na 4–6 hodin. Před podáváním cheescake ozdobte například jahodami a ostružinami.
Přidat komentář