
Špagety s olivami a kapary
Kapary jsou naší oblíbenou přísadou, která rajčatové omáčce vždycky dodá ten správný šmrnc. Určitě je proto v receptech nevynechávejte !
Vydání: 2013/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 400 g špaget
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 malé cukety, nakrájené na kostky
- 600 ml domácí rajčatové omáčky
- 6 nakládaných artyčokových srdíček, rozčtvrcených
- hrst zelených oliv, odpeckovaných a nasekaných nahrubo
- 1 lžíce kaparů
- 1 snítka čerstvého oregana
- 80 g strouhaného parmazánu
Příprava jídla
1 V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cuketu a opékejte asi 3 minuty, až už nebude syrová, ale ještě stále zůstane pevná na skus. Zalijte domácí rajčatovou omáčkou, přidejte artyčoky, olivy, kapary, lístky oregana a přiveďte k varu. Vařte 5–10 minut do zhoustnutí.
2 Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a ihned v pánvi promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem.
Přidat komentář