Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s olivami a kapary

Kapary jsou naší oblíbenou přísadou, která rajčatové omáčce vždycky dodá ten správný šmrnc. Určitě je proto v receptech nevynechávejte !

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g špaget
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 malé cukety, nakrájené na kostky 
    • 600 ml domácí rajčatové omáčky
    • 6 nakládaných artyčokových srdíček, rozčtvrcených
    • hrst zelených oliv, odpeckovaných a nasekaných nahrubo
    • 1 lžíce kaparů
    • 1 snítka čerstvého oregana 
    • 80 g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1 V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cuketu a opékejte asi 3 minuty, až už nebude syrová, ale ještě stále zůstane pevná na skus. Zalijte domácí rajčatovou omáčkou, přidejte artyčoky, olivy, kapary, lístky oregana a přiveďte k varu. Vařte 5–10 minut do zhoustnutí.

2 Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a ihned v pánvi promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatová omáčka (sugo)

Mexické fazole s mletým masem

Paprikové těstoviny s chorizem

Sendvič s masovými kuličkami

Zapečené lilky po italsku

Sugo: italská rajčatová omáčka a 5 jídel z ní

REKLAMA

Přidat komentář