Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s plody moře a koprem

Tyhle špagety si zamilujete hned ze dvou důvodů: pro zajímavou chuť a pro jednoduchou přípravu. Nadšeni budou ti, kdo mají rádi kopr a anýz. Ostatní mohou klidně nahradit kopr hladkolistou petrželkou a sambucu limoncellem.

Vydání: 2014/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g špaget
    • 50 g másla
    • 500 g plodů moře, čerstvých nebo rozmražených, propláchnutých a okapaných
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
    • 125 ml likéru sambuca (viz Něco navíc)
    • velký svazek kopru, nasekaný nastrouhaný
    • parmazán a klínky citronu k podávání

Příprava jídla

1 Špagety uvařte al dente v osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Mezitím v nepřilnavé hlubší pánvi rozpusťte máslo. Vsypte plody moře a opékejte je na prudším ohni 1–2 minuty. Přidejte česnek a po 30 sekundách přilijte likér. Vařte, dokud se tekutina neodpaří na polovinu. Potom stáhněte z ohně a ochuťte solí a pepřem.

3 Promíchejte se scezenými špagetami a podávejte posypané parmazánem a nasekaným koprem a s klínky citronu.

NĚCO NAVÍC

Sambuca je italský anýzový likér. Jeho název je odvozen z latiny – od černého bezu. Ten je totiž jednou z přísad a právě jeho použitím se sambuca liší od ostatních anýzovek. Pije se s celými kávovými zrny, ledem nebo s vodou jako řecké ouzo.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza s hříbky a bazalkou

Hovězí carpaccio s nakládanými citrony a kapary

Polenta s ricottou

Citronový koláč

Hodujte po italsku

Přidat komentář