Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem
Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem

4.1/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3366 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 194 g
Tuky 205 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle těstoviny můžete hrdě servírovat jako slavnostní jídlo.

Suroviny

Na kuře
sůl 1 ČL
pepř bílý 1 ČL
mletý
česnek sušený 2 ČL
mletý
hořčičné semínko 1 ČL
mleté (nemusí být)
rostlinný olej 3 PL
Na omáčku
olivový olej extra panenský 3 PL
česnek 5 stroužků
na plátky
čerstvá, nasekaná, podle chuti
bazalka 1 svazek
lístky a stonky zvlášť
2x400g konzerva
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
olivový olej extra panenský
bazalka
pár lístků
na hoblinky

Postup

1

Na kuře smíchejte dohromady sůl, cukr a všechno koření a stehna směsí dobře posypte. Marinujte minimálně 2 hodiny při pokojové teplotě, nejlépe však 1–2 dny v lednici.

2

Potom stehna potřete olejem a upečte při 200°C dokřupava, bude to trvat zhruba hodinu. Otrhejte vidličkou z kostí maso a křupavou kůži dejte stranou, bude se hodit při servírování.

3

Na omáčku v pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky česneku, chilli a nasekané stonky z bazalky. Vše opékejte při střední teplotě asi 2 minuty, jakmile se česnek rozvoní a začne se mírně zbarvovat, přidejte rajčata.

4

Omáčku osolte, opepřete a pomalu duste alespoň 20 minut, až se vypaří přebytečná voda a chuť zesílí.

5

Rajčata pomačkejte, přidejte 2/3 kuřecího masa a strouhaný parmazán a ještě krátce omáčku povařte. Nakonec přihoďte nasekanou bazalku a omáčku dochuťte solí a pepřem.

6

Těstoviny uvařte v pořádně osolené vodě podle návodu na obalu. Těstoviny pak společně s trochou škrobové vody, ve které se vařily, přesuňte do omáčky. Zamíchejte a podle potřeby dochuťte.

7

Nandejte těstoviny do talířů, přidejte zbylé natrhané kuřecí maso, pár kapek olivového oleje, lístky bazalky, parmazán, a pokud chcete, tak jako bonus dokřupava vypečenou, najemno nakrájenou kůži ze stehen.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč