
Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem
Tyhle těstoviny můžete hrdě servírovat jako slavnostní jídlo.
Ingredience
- 1 lžička soli
- 1 lžička krupicového cukru
- 1 lžička mletého bílého pepře
- 2 lžičky mletého sušeného česneku
- 1 lžička mletého hořčičného semínka (nemusí být)
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 4 kuřecí stehna
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 5 stroužků česneku, na plátky
- čerstvé chilli papričky (podle chuti), nasekané
- svazek bazalky, lístky a stonky zvlášť
- 2x 400 g konzerva sekaných loupaných rajčat
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 20 g parmazánu
- 400 g špaget
- extra panenský olivový olej
- pár lístků bazalky
- 80 g parmazánu, na hoblinky
NA KUŘE
NA OMÁČKU
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Na kuře smíchejte dohromady sůl, cukr a všechno koření a stehna směsí dobře posypte. Marinujte minimálně 2 hodiny při pokojové teplotě, nejlépe však 1–2 dny v lednici. Potom stehna potřete olejem a upečte při 200°C dokřupava, bude to trvat zhruba hodinu. Otrhejte vidličkou z kostí maso a křupavou kůži dejte stranou, bude se hodit při servírování.
2 Na omáčku v pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky česneku, chilli a nasekané stonky z bazalky. Vše opékejte při střední teplotě asi 2 minuty, jakmile se česnek rozvoní a začne se mírně zbarvovat, přidejte rajčata. Omáčku osolte, opepřete a pomalu duste alespoň 20 minut, až se vypaří přebytečná voda a chuť zesílí. Rajčata pomačkejte, přidejte 2/3 kuřecího masa a strouhaný parmazán a ještě krátce omáčku povařte. Nakonec přihoďte nasekanou bazalku a omáčku dochuťte solí a pepřem.
3 Těstoviny uvařte v pořádně osolené vodě podle návodu na obalu. Těstoviny pak společně s trochou škrobové vody, ve které se vařily, přesuňte do omáčky. Zamíchejte a podle potřeby dochuťte. Nandejte těstoviny do talířů, přidejte zbylé natrhané kuřecí maso, pár kapek olivového oleje, lístky bazalky, parmazán, a pokud chcete, tak jako bonus dokřupava vypečenou, najemno nakrájenou kůži ze stehen.
Přidat komentář