Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety se zeleným chřestem à la carbonara
Špagety Carbonara
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety se zeleným chřestem à la carbonara

1.3/5 Počet hodnocení: 45
Do 30 minut Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2441 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 105 g
Tuky 154 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přineste si domů hned několik svazků téhle luxusní zeleniny a vyzkoušejte nové nápady i klasiku, které jsme dali moderní kabátek.

Suroviny

sůl
pepř mletý
olivový olej
česnek 4 stroužky
prolisované
Na posypaní
Zbavený tuhých konců a nakrájený na špalíčky
chilli
vločky na posypání
Jemně nastrouhaná

Postup

1

Vložte těstoviny do osolené vařící vody a vařte podle návodu na obalu, aby byly al dente.

2

Zatímco se vaří, rozehřejte na velké pánvi trošku oleje a nechte na něm pár vteřin změknout česnek, nesmí však zhnědnout. Žloutky rozšlehejte v misce s parmazánem, přidejte orestovaný česnek.

3

Na uvolněnou pánev po česneku přidejte trochu oleje, rozpalte jej a vsypte špalíčky chřestu, osolte, opepřete a restujte, až začnou měknout.

4

Uvařené těstoviny slijte, ale ponechte trošku vody, v níž se vařily. Pár lžic vody přidejte do misky ke žloutkům, parmazánu a česneku a rozmíchejte. Vložte do pánve ke chřestu těstoviny a promíchej- te. Pak sundejte z ohně a lijte do ní směs žloutků, parmazánu a vody a současně pánví potřásejte, aby se všechno obalilo a vznikla krémová omáčka.

5

Podávejte posypané trochou chilli vloček a citro- nové kůry.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/5

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...