Přineste si domů hned několik svazků téhle luxusní zeleniny a vyzkoušejte nové nápady i klasiku, které jsme dali moderní kabátek.
Suroviny
Postup
Vložte těstoviny do osolené vařící vody a vařte podle návodu na obalu, aby byly al dente.
Zatímco se vaří, rozehřejte na velké pánvi trošku oleje a nechte na něm pár vteřin změknout česnek, nesmí však zhnědnout. Žloutky rozšlehejte v misce s parmazánem, přidejte orestovaný česnek.
Na uvolněnou pánev po česneku přidejte trochu oleje, rozpalte jej a vsypte špalíčky chřestu, osolte, opepřete a restujte, až začnou měknout.
Uvařené těstoviny slijte, ale ponechte trošku vody, v níž se vařily. Pár lžic vody přidejte do misky ke žloutkům, parmazánu a česneku a rozmíchejte. Vložte do pánve ke chřestu těstoviny a promíchej- te. Pak sundejte z ohně a lijte do ní směs žloutků, parmazánu a vody a současně pánví potřásejte, aby se všechno obalilo a vznikla krémová omáčka.
Podávejte posypané trochou chilli vloček a citro- nové kůry.