0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety zapečené s rukolou

Špagety zapečené s rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety zapečené s rukolou

4.5/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3087 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 97 g
Tuky 213 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavější než šunkofleky

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
špagety (těstoviny) 180 g
sušené, ne čerstvé
olivový olej 2 PL
máslo 1 PL
šalotka 2 ks
nasekaná nadrobno
rukola 100 g
vejce 8 ks
jemně strouhaný
petrželka 2 PL
hladkolistá, nadrobno nakrájená
pažitka 2 PL
nakrájená
oregano 2 PL
čerstvé, nakrájené, lze vynechat

1 Mřížku v troubě umístěte doprostřed, troubu předehřejte na 190 °C. Špagety uvařte podle návodu na obalu, pořádně sceďte a nechte vychladnout.

2 V nepřilnavé pánvi o průměru 25 cm se žáruvzdornou rukojetí na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje a 1/2 lžíce másla. Vsypte šalotku a špetku soli a za občasného zamíchání opékejte, aby šalotka mírně zezlátla, zhruba 8 minut. Vsypte rukolu a minutu obracejte pomocí kleští, až zavadne. Obsah pánve vysypte a vyškrabte ke špagetám. Zlehka promíchejte.

3 Ve velké míse prošlehejte vejce, smetanu, 1/2 lžičky soli a pár špetek pepře. Přidejte směs se špagetami, parmazán, petrželku, pažitku a oregano podle chuti. Jemně, leč důkladně promíchejte.

4 Ve velké pánvi rozehřejte zbylou lžíci oleje a máslo na středním až silném plameni. Jakmile začne máslo bublat, přidejte špagetovou směs a rovnoměrně ji rozprostřete. Zmírněte oheň a opékejte, aby vejce ztuhla u okrajů pánve, asi 4–5 minut. Pánev vložte do trouby a pečte, až směs vyběhne, zezlátne a sedne, zhruba 23 minut.

5 Nechte ji chladnout v pánvi 15–20 minut. Pak zlehka objeďte obvod obracečkou a opatrně uvolněte špagetový koláč ode dna. Přesuňte ji na prkénko. Nechte stát 5–10 minut. Nakrájejte na dílky a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč