Špagety zapečené s rukolou

Špagety zapečené s rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety zapečené s rukolou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3087 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 97 g
Tuky 213 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavější než šunkofleky

Související recepty

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
špagety 180 g
sušené, ne čerstvé
olivový olej 2 PL
máslo 1 PL
šalotka 2 ks
nasekaná nadrobno
rukola 100 g
vejce 8 ks
smetana ke šlehání 160 ml
parmazán 100 g
jemně strouhaný
petrželka 2 PL
hladkolistá, nadrobno nakrájená
pažitka 2 PL
nakrájená
oregano 2 PL
čerstvé, nakrájené, lze vynechat

1 Mřížku v troubě umístěte doprostřed, troubu předehřejte na 190 °C. Špagety uvařte podle návodu na obalu, pořádně sceďte a nechte vychladnout.

2 V nepřilnavé pánvi o průměru 25 cm se žáruvzdornou rukojetí na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje a 1/2 lžíce másla. Vsypte šalotku a špetku soli a za občasného zamíchání opékejte, aby šalotka mírně zezlátla, zhruba 8 minut. Vsypte rukolu a minutu obracejte pomocí kleští, až zavadne. Obsah pánve vysypte a vyškrabte ke špagetám. Zlehka promíchejte.

3 Ve velké míse prošlehejte vejce, smetanu, 1/2 lžičky soli a pár špetek pepře. Přidejte směs se špagetami, parmazán, petrželku, pažitku a oregano podle chuti. Jemně, leč důkladně promíchejte.

4 Ve velké pánvi rozehřejte zbylou lžíci oleje a máslo na středním až silném plameni. Jakmile začne máslo bublat, přidejte špagetovou směs a rovnoměrně ji rozprostřete. Zmírněte oheň a opékejte, aby vejce ztuhla u okrajů pánve, asi 4–5 minut. Pánev vložte do trouby a pečte, až směs vyběhne, zezlátne a sedne, zhruba 23 minut.

5 Nechte ji chladnout v pánvi 15–20 minut. Pak zlehka objeďte obvod obracečkou a opatrně uvolněte špagetový koláč ode dna. Přesuňte ji na prkénko. Nechte stát 5–10 minut. Nakrájejte na dílky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit