Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Spaghetti alla crudaiola

Spaghetti alla crudaiola

3.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2288 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 139 g
Tuky 127 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčku z čerstvých rajčat milujeme! Varianta s paprikou a řapíkatým celerem nás ale zaujala natolik, že si ji k obědu v redakci budeme rozhodně vařit častěji.

Suroviny

sůl
Na omáčku
240 g
třešňová rajčátka rozpůlená, zbavená semen
menší, silnostěnné, na nudličky
kapary 1 ČL
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
bazalka 10 ks
natrhané nahrubo
bazalka
na ozdobu
oregano 1 špetka
olivový olej 125 ml
sůl

Postup

1

V misce smíchejte přísady na omáčku. Přiklopte a nechte několik hodin rozležet v chladničce. Pak vyjměte a nechte dojít do pokojové teploty. Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte a promíchejte s omáčkou. Ozdobte bazalkou a ihned podávejte.

Recept je převzatý z kuchařky Dva italští gurmáni, Antonio Carluccio, Gennero Contaldo, Ikar, 2013.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín