Omáčku z čerstvých rajčat milujeme! Varianta s paprikou a řapíkatým celerem nás ale zaujala natolik, že si ji k obědu v redakci budeme rozhodně vařit častěji.
Suroviny
špagety (těstoviny)
400
g
sůl
Na omáčku
240
g
třešňová rajčátka rozpůlená, zbavená semen
paprika zelená
3
ks
menší, silnostěnné, na nudličky
kapary
1
ČL
řapíkatý celer
1
ks
na plátky
bazalka
10
ks
natrhané nahrubo
bazalka
na ozdobu
oregano
1
špetka
olivový olej
125
ml
sůl
Postup
1
V misce smíchejte přísady na omáčku. Přiklopte a nechte několik hodin rozležet v chladničce. Pak vyjměte a nechte dojít do pokojové teploty. Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte a promíchejte s omáčkou. Ozdobte bazalkou a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů )