Suroviny
mouka špaldová hladká
2
hrnky
třtinový cukr
1,5
hrnku
vanilkový cukr
1
bal
máslo
½
hrnku
rozpuštěné
mléko
1
hrnek
lze použít i rostlinné mléko
vinný kámen
½
bal
vejce
4
ks
Postup
1
Do mísy dáme vejce a oba druhy cukru a pomocí ručního šlehače vyšleháme do nadýchané světlé pěny (trvá to asi 5 minut).
2
Přidáme máslo, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a přibližně půl hrnku mléka. Pořádně promícháme a podle potřeby přidáváme další mléko, až těsto získá hustší, bábovkovou konzistenci.
3
Těsto přendáme do vysypané formy a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 45 minut.
Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com