Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špaldová vanilková bábovka

Špaldová vanilková bábovka

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 118
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4584 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 700 g
Tuky 135 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka špaldová hladká 2 hrnky
třtinový cukr 1,5 hrnku
máslo ½ hrnku
rozpuštěné
mléko 1 hrnek
lze použít i rostlinné mléko
vinný kámen ½ bal
vejce 4 ks

Postup

1

Do mísy dáme vejce a oba druhy cukru a pomocí ručního šlehače vyšleháme do nadýchané světlé pěny (trvá to asi 5 minut).

2

Přidáme máslo, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a přibližně půl hrnku mléka. Pořádně promícháme a podle potřeby přidáváme další mléko, až těsto získá hustší, bábovkovou konzistenci.

3

Těsto přendáme do vysypané formy a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 45 minut.

Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com

Autor: taraaa

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...