Postup
1
Mouku prosejeme, máslo necháme rozpustit, čerstvé droždí rozmícháme v trošce mléka. Přidáme ostatní přísady a uhněteme těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 40 minut kynout. Potom ještě jednou prohněteme.
2
Těsto rozdělíme na 20 dílů, z kterých zformujeme bochánky. Klademe je na plech vymazaný tukem nebo vyložený papírem na pečení.
3
Pod utěrkou je necháme kynout dalších 20 minut, potom je potřeme vlažným mlékem a posypeme semínky (např. sezamová, lněná, slunečnicová...).
4
Teplota pečení: elektrická trouba předehřátá na 200 stupňů, horkovzdušná na 180 stupňů, plyn stupeň 3 Doba pečení: asi 20 minut 3.
5
Po pečení necháme bochánky vychladnout na kuchyňské mřížce.
Foto: PXhere.com