0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2237 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 392 g
Tuky 36 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na 20 ks
máslo 2 PL
lze nahradit zastudena lisovaným rostlinným olejem
mouka špaldová hladká 500 g
droždí 1 kostka
čerstvé, lze nahradit 1/2 sáčku sušeného droždí
med 1 PL
sůl 1 PL
mořská
mléko 300 ml
mouka
na vypracování
mléko
na potření koláče
semínka
libovolná, na posypání

Postup

1

Mouku prosejeme, máslo necháme rozpustit, čerstvé droždí rozmícháme v trošce mléka. Přidáme ostatní přísady a uhněteme těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 40 minut kynout. Potom ještě jednou prohněteme.

2

Těsto rozdělíme na 20 dílů, z kterých zformujeme bochánky. Klademe je na plech vymazaný tukem nebo vyložený papírem na pečení.

3

Pod utěrkou je necháme kynout dalších 20 minut, potom je potřeme vlažným mlékem a posypeme semínky (např. sezamová, lněná, slunečnicová...).

4

Teplota pečení: elektrická trouba předehřátá na 200 stupňů, horkovzdušná na 180 stupňů, plyn stupeň 3 Doba pečení: asi 20 minut 3.

5

Po pečení necháme bochánky vychladnout na kuchyňské mřížce.

Foto: PXhere.com

Autor: kattie

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč