Připravte si domácí špecle zapečené s aromatickým sýrem a navrch posypané slaninou a opečenou cibulkou. Recept na rychlý oběd nebo večeři, který nezruinuje vaši peněženku, a ještě si královsky pochutnáte. Hotové domácí špecle můžete příště kombinovat s uzeným a zelím, podobně jako halušky, nebo je servírujte jako přílohu k omáčkám.
Postup
Z prvních čtyř přísad vypracujte hladké, nepříliš tuhé těsto. Pořádně míchejte, až se začnou tvořit bubliny.
Pomocí speciálního struhadla nebo ručně nožem tvořte špecle a házejte je do vroucí vody.
Vařte, až vyplavou nahoru, sceďte a propláchněte studenou vodou.
Do zapékací mísy vymazané máslem špecle vrstvěte střídavě s nahrubo strouhaným sýrem. Každou vrstvu osolte a opepřete.
Krátce zapečte asi 15 minut v troubě na 200 °C.
Mezitím na másle rozškvařte slaninu nakrájenou na nudličky, přidejte cibuli a opékejte dozlatova. Směsí posypte jednotlivé porce na talíři.
NĚCO NAVÍC
Směs špeclí a sýra nemusíte zapékat, lze ji pouze promíchat s cibulí i slaninou na pánvi a prohřát.