Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátová polévka se sázeným vejcem a rukolou

Špenát má své fanoušky i zaryté odpůrce. My stojíme jednoznačně na jeho straně a věříme, že ani odpůrci neodolají svěžímu talíři s bylinkami, krémovým sýrem a sázeným vejcem.

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 2 velké cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 2 brambory, varný typ B nebo C
    • 1–2 lžíce rostlinného oleje nebo másla
    • 450 g mraženého špenátu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 180 g krémového sýra typu lučina

    K PODÁVÁNÍ

    • máslo na opékání
    • 4 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst rukoly

Příprava jídla

1 Oloupejte cibuli, česnek i brambory. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, brambory na kostičky. V hrnci rozehřejte tuk a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a brambory a opékejte ještě minutu až dvě. Do hrnce vložte nerozmražený špenát, osolte, zalijte 750ml horké vody a pomalu vařte 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Stáhněte z ohně, přidejte skoro všechen sýr (trochu odložte na ozdobení) a rozmixujte na hladký krém.

2 Mezitím na pánvi (nebo v lívanečníku) rozehřejte lžíci másla a rozklepněte do něj vejce tak, aby žloutek zůstal neporušený. Osolte a opepřete. Vejce jsou hotová, když je bílek tuhý a žloutek zhoustne, ale zůstává dosud tekutý.

3 Porce polévky ozdobte vejcem, lístky rukoly, pepřem a odloženým sýrem.

NĚCO NAVÍC
Zdá-li se vám polévka málo sytá, doplňte ji topinkami opečenými na tuku na pánvi a potřenými česnekem či nasucho zapečenými v troubě s hrstí strouhaného čedaru, ementálu nebo parmazánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrachová kaše s opečenou cibulkou a klobáskou

Drůbeží játra na cibulce s hřebíčkovou rýží

Rajská omáčka s kolínky a rychlým rostbífem

Rýžový nákyp

Přidat komentář