Špízy hovězí a cuketa

Špízy hovězí a cuketa

4.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1251 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 42 g
Tuky 61 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super večeře pro dlouhé teplé večery v zahradě. Příprava je hračka, rády vám pomohou i děti.

Suroviny

jogurt bílý 200 g
křen 2 ČL
smetanový
sůl
podle chuti
svíčková 600 g
nebo nízký roštěnec, nakrájené na kostky
cuketa 250 g
drobná, na kolečka
cibule 350 g
na klínky
olivový olej 40 ml
vinný ocet červený 40 ml
oregano 1 hrst
čerstvé lístky

1 V misce smíchejte první tři přísady, zakryjte a dejte chladit. Maso, cuketu a cibuli napíchejte na osm jehel. Naskládejte je na talíř, zakapejte směsí oleje a octa, otočte, aby se obalily. Přetáhněte fólií a nechte 10 minut v chladu odležet.

2 Za občasného otáčení opékejte 6–8 minut dohněda, a aby se maso propeklo, jak máte rádi. Přeneste na talíř, zakryjte alobalem. Nechte 5 minut odpočinout. Posypte oreganem, podle chuti osolte a jezte s omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Všechny špízy se dají opékat na středním ,ohni‘ na grilu (i kontaktním), na grilovací pánvi i v troubě při 180 °C (,masité‘ můžete napřed zprudka opéct na pánvi a nechat dojít při 160 °C). Špejle 30 minut před akcí namočte do vody, aby nevzplály.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit