0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špízy hovězí a cuketa

Špízy hovězí a cuketa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špízy hovězí a cuketa

4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1424 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 55 g
Tuky 68 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super večeře pro dlouhé teplé večery v zahradě. Příprava je hračka, rády vám pomohou i děti.

Suroviny

křen 2 ČL
smetanový
sůl
podle chuti
svíčková 600 g
nebo nízký roštěnec, nakrájené na kostky
cuketa 250 g
drobná, na kolečka
cibule 350 g
na klínky
olivový olej 40 ml
vinný ocet červený 40 ml
oregano 1 hrst
čerstvé lístky

1 V misce smíchejte první tři přísady, zakryjte a dejte chladit. Maso, cuketu a cibuli napíchejte na osm jehel. Naskládejte je na talíř, zakapejte směsí oleje a octa, otočte, aby se obalily. Přetáhněte fólií a nechte 10 minut v chladu odležet.

2 Za občasného otáčení opékejte 6–8 minut dohněda, a aby se maso propeklo, jak máte rádi. Přeneste na talíř, zakryjte alobalem. Nechte 5 minut odpočinout. Posypte oreganem, podle chuti osolte a jezte s omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Všechny špízy se dají opékat na středním ,ohni‘ na grilu (i kontaktním), na grilovací pánvi i v troubě při 180 °C (,masité‘ můžete napřed zprudka opéct na pánvi a nechat dojít při 160 °C). Špejle 30 minut před akcí namočte do vody, aby nevzplály.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč