0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špízy hovězí a cuketa

Špízy hovězí a cuketa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špízy hovězí a cuketa

4.6 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1424 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 55 g
Tuky 68 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super večeře pro dlouhé teplé večery v zahradě. Příprava je hračka, rády vám pomohou i děti.

Suroviny

jogurt bílý 200 g
křen 2 ČL
smetanový
sůl
podle chuti
svíčková 600 g
nebo nízký roštěnec, nakrájené na kostky
cuketa 250 g
drobná, na kolečka
cibule 350 g
na klínky
olivový olej 40 ml
vinný ocet červený 40 ml
oregano 1 hrst
čerstvé lístky

1 V misce smíchejte první tři přísady, zakryjte a dejte chladit. Maso, cuketu a cibuli napíchejte na osm jehel. Naskládejte je na talíř, zakapejte směsí oleje a octa, otočte, aby se obalily. Přetáhněte fólií a nechte 10 minut v chladu odležet.

2 Za občasného otáčení opékejte 6–8 minut dohněda, a aby se maso propeklo, jak máte rádi. Přeneste na talíř, zakryjte alobalem. Nechte 5 minut odpočinout. Posypte oreganem, podle chuti osolte a jezte s omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Všechny špízy se dají opékat na středním ,ohni‘ na grilu (i kontaktním), na grilovací pánvi i v troubě při 180 °C (,masité‘ můžete napřed zprudka opéct na pánvi a nechat dojít při 160 °C). Špejle 30 minut před akcí namočte do vody, aby nevzplály.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit