
Starosvětská polévka se salátem a okurkou
Skvělá a svěží polévka uvařená z netradičních surovin. V misce se totiž sejde skoro všechno, co byste normálně dali do salátu. Okurka a salát přitom s vývarem krásně fungují!
Ingredience
- 75–100 g másla
- 400 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
- 1 svazek jarních cibulek, nakrájený nadrobno (včetně zelených částí)
- 1 malý hlávkový salát (můžete použít i ledový), omytý, osušený a nakrájený na proužky
- 1/2 středně velké salátové nebo velké polní okurky, nakrájené, (loupat ji nemusíte) + tenké plátky k podávání
- 1 litr drůbežího nebo zeleninového vývaru
- sůl a čerstvě mletý pepř čerstvá pažitka či jiné bylinky k podávání
Příprava jídla
1 Ve větším rendlíku opatrně rozehřejte na mírném ohni máslo, vsypte brambory, jarní cibulky, salát a okurku. Důkladně promíchejte. Přiklopte a na velmi mírném ohni duste 10 minut. Pak zalijte většinou vývaru, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Potom zmírněte oheň, přiklopte a zvolna vařte 10–20 minut, nebo než brambory změknou.
2 Polévku nechte trochu zchladnout a rozmixujte ji. Podle chuti ji dosolte a dopepřete, prohřejte a případně podle potřeby nařeďte vývarem.
3 Podávejte ozdobenou tenkými podélnými plátky okurky a pažit- kou či jinými bylinkami.
Přidat komentář