Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Starosvětská polévka se salátem a okurkou

Skvělá a svěží polévka uvařená z netradičních surovin. V misce se totiž sejde skoro všechno, co byste normálně dali do salátu. Okurka a salát přitom s vývarem krásně fungují!

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 75–100 g másla
    • 400 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
    • 1 svazek jarních cibulek, nakrájený nadrobno (včetně zelených částí)
    • 1 malý hlávkový salát (můžete použít i ledový), omytý, osušený a nakrájený na proužky
    • 1/2 středně velké salátové nebo velké polní okurky, nakrájené, (loupat ji nemusíte) + tenké plátky k podávání
    • 1 litr drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř čerstvá pažitka či jiné bylinky k podávání 

Příprava jídla

1 Ve větším rendlíku opatrně rozehřejte na mírném ohni máslo, vsypte brambory, jarní cibulky, salát a okurku. Důkladně promíchejte. Přiklopte a na velmi mírném ohni duste 10 minut. Pak zalijte většinou vývaru, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Potom zmírněte oheň, přiklopte a zvolna vařte 10–20 minut, nebo než brambory změknou.

2 Polévku nechte trochu zchladnout a rozmixujte ji. Podle chuti ji dosolte a dopepřete, prohřejte a případně podle potřeby nařeďte vývarem.

3 Podávejte ozdobenou tenkými podélnými plátky okurky a pažit- kou či jinými bylinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené kuře se salátkem

Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou

Kuskusový salát s treskou

Masové koule zapečené s pestem a mozzarellou

Jedeme na zelenou

REKLAMA

Přidat komentář