Bylinkové máslo přivede už tak dokonalý steak až k nebeským výšinám!
Suroviny
hovězí roštěnec
4
ks
každý o váze 220 g
olivový olej
na potření
sůl mořská
2
ČL
pepř mletý
1
PL
drcený
Na bylinkové máslo
máslo
125
g
osminka, změklé
ančovičky (konzerva)
2
ks
nasekaná
pažitka
2
PL
petržel
2
PL
hladkolistá, nasekaná
worcesterská omáčka
10
ml
česnek
1
stroužek
podrcený
hořčice dijonská
2
PL
pepř mletý
½
ČL
drcený
Postup
1
Nejdřív se pusťte do přípravy domácího bylinkového másla. Máslo, ančovičky, pažitku, petrželku, worcester, česnek, hořčici a pepř vložte do misky a důkladně smíchejte, aby se spojily. Naneste na alobal a zabalte jako váleček. Chlaďte nebo mrazte půl hodiny, aby máslo ztuhlo.
2
Steaky připravte podle základního receptu. Bylinkové máslo nakrájejte na kolečka a položte na opečené steaky. Ideální přílohou jsou drobné nové brambory s petrželkou.