Steak s bylinkovým máslem

Steak s bylinkovým máslem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2245 kcal
Bílkoviny 142 g
Cukr 13 g
Tuky 179 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Bylinkové máslo přivede už tak dokonalý steak až k nebeským výšinám!

Suroviny

roštěnec 4 ks
každý o váze 220 g
olivový olej
na potření
sůl mořská 2 ČL
pepř mletý 1 PL
drcený
Na bylinkové máslo
máslo 125 g
osminka, změklé
ančovičky (konzerva) 2 ks
nasekaná
pažitka 2 PL
petržel 2 PL
hladkolistá, nasekaná
10 ml
worcestrová omáčka
česnek 1 stroužek
podrcený
2 PL
dijonská hořtice
pepř mletý 0.5 ČL
drcený

1 Nejdřív se pusťte do přípravy domácího bylinkového másla. Máslo, ančovičky, pažitku, petrželku, worcester, česnek, hořčici a pepř vložte do misky a důkladně smíchejte, aby se spojily. Naneste na alobal a zabalte jako váleček. Chlaďte nebo mrazte půl hodiny, aby máslo ztuhlo.

2 Steaky připravte podle základního receptu. Bylinkové máslo nakrájejte na kolečka a položte na opečené steaky. Ideální přílohou jsou drobné nové brambory s petrželkou.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit