Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s bylinkovým máslem
Steak s bylinkovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s bylinkovým máslem

4.5/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2300 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 16 g
Tuky 183 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinkové máslo přivede už tak dokonalý steak až k nebeským výšinám!

Související recepty

Suroviny

každý o váze 220 g
olivový olej
na potření
sůl mořská 2 ČL
pepř mletý 1 PL
drcený
Na bylinkové máslo
máslo 125 g
osminka, změklé
ančovičky (konzerva) 2 ks
nasekaná
pažitka 2 PL
petržel 2 PL
hladkolistá, nasekaná
worcesterská omáčka 10 ml
česnek 1 stroužek
podrcený
hořčice dijonská 2 PL
pepř mletý ½ ČL
drcený

Postup

1

Nejdřív se pusťte do přípravy domácího bylinkového másla. Máslo, ančovičky, pažitku, petrželku, worcester, česnek, hořčici a pepř vložte do misky a důkladně smíchejte, aby se spojily. Naneste na alobal a zabalte jako váleček. Chlaďte nebo mrazte půl hodiny, aby máslo ztuhlo.

2

Steaky připravte podle základního receptu. Bylinkové máslo nakrájejte na kolečka a položte na opečené steaky. Ideální přílohou jsou drobné nové brambory s petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín