Steak s bylinkovým máslem

Steak s bylinkovým máslem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2245 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 13 g
Tuky 179 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinkové máslo přivede už tak dokonalý steak až k nebeským výšinám!

Suroviny

roštěnec 4 ks
každý o váze 220 g
olivový olej
na potření
sůl mořská 2 ČL
pepř mletý 1 PL
drcený
Na bylinkové máslo
máslo 125 g
osminka, změklé
ančovičky (konzerva) 2 ks
nasekaná
pažitka 2 PL
petržel 2 PL
hladkolistá, nasekaná
10 ml
worcestrová omáčka
česnek 1 stroužek
podrcený
2 PL
dijonská hořtice
pepř mletý 0.5 ČL
drcený

1 Nejdřív se pusťte do přípravy domácího bylinkového másla. Máslo, ančovičky, pažitku, petrželku, worcester, česnek, hořčici a pepř vložte do misky a důkladně smíchejte, aby se spojily. Naneste na alobal a zabalte jako váleček. Chlaďte nebo mrazte půl hodiny, aby máslo ztuhlo.

2 Steaky připravte podle základního receptu. Bylinkové máslo nakrájejte na kolečka a položte na opečené steaky. Ideální přílohou jsou drobné nové brambory s petrželkou.

 

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit