Steak s grilovanými bramborami

Steak s grilovanými bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 775 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 50 g
Tuky 55 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jednoduchá jídla bývají ta nejlepší.

Suroviny

2 ks
steak z vysokého roštěnce
Na marinádu
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 4 PL
petrželka hrst
nasekané listy
oregano snítek
česnek 2 stroužky
rozmačkaný
sůl mořská
pepř
K podávání
brambory 250 g
nové
olivový olej
baby špenát
listy

Steaky deset minut marinujte ve směsi 2 lžic červeného vinného octa, 4 lžic olivového oleje, hrsti nasekaných listů hladkolisté petržele, několika lístků oregana, 2 stroužků rozmačkaného česneku, mořské soli a pepře. Pak je grilujte 3–4 minuty z každé strany. Brambory nakrájejte na plátky, pokropte olivovým olejem a z obou stran ogrilujte. Podávejte s masem, doplnit můžete listy baby špenátu.

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit