Krásný kus hovězího steaku a k němu voňavé, křupavé brambory – hosty, které pozvete na nedělní oběd, dostanete jednoduchostí a dokonalým provedením. Recept sází na dobré suroviny a jednoduchou přípravu, díky které vynikne chuť hovězího masa a nových brambor.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Zapékací formu vymažte máslem. Brambory povařte 3 minuty v osolené vodě. Slijte a rozložte na utěrku, aby oschly. Poté z nich tvořte hromádky a skládejte je do zapékací formy řeznou stranou směřující k bokům.
Bylinky vtiskněte mezi brambory, přelijte máslem, osolte a dejte péct na cca 1 hodinu dozlatova.
Maso očistěte, vetřete do něj olej a rozpalte pánev. Když se z ní kouří, vložte maso, přidejte 1 lžíci másla a tymián a přelévejte výpekem z pánve. Po 2–3 minutách maso otočte, opékejte a přelévejte opět 2–3 minuty. Maso dejte do nádoby s plochým dnem a zakryjte alobalem. Nechte 10 minut odpočinout a nakrájejte přes vlákno na plátky.
Než si maso odpočine, připravte omáčku. Do misky dejte hořčičný prášek, přilijte horkou vodu a rozmíchejte. Přidejte ocet, sójovou omáčku a promíchejte a dochuťte javorovým sirupem.
Brambory podávejte se steakem přelitým hořčičnou omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Dopřejte omáčce čas v lednici, chutě se v ní lépe propojí.