Steak z hovězího pupku s pečenou zeleninou

Steak z hovězího pupku s pečenou zeleninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2082 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 164 g
Tuky 99 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Nemusíte vařit obligátní krevety, čokoládu a sypat do všeho chilli. Skvělá večeře pro dva může být i dobře udělaný steak a lahev kvalitního červeného vína,“ dodává ke svému valentýnskému menu Jirka Hilgart.

Související recepty

Suroviny

pupek 400 g
nejlépe stařený
rostlinný olej 1 PL
máslo 2 PL
tymián 3 snítka
víno červené 2 PL
Na zeleninu
česnek 1
rozebraná na stroužky
cuketa 1 ks
na větší kusy
lilek 1 ks
na větší kusy
250 g
hnědé žampiony na větší kusy
paprika žlutá 1 ks
paprika červená 1 ks
cibule červená 1 ks
brambory 500 g
typ A, oloupané, na menší kousky
olivový olej 2 PL
sůl
hrubozrnná
pepř
čerstvě mletý
rukola
na ozdobu

1 Začněte přípravou zeleniny: Troubu rozehřejte na 200°C. Stroužky česneku rozmáčkněte plochou stranou nože a spolu s nakrájenou zeleninou a bramborami je dejte do pekáčku a promíchejte s olejem. Pečte asi 15 minut, osolte a opepřete.

2 Mezitím maso očistěte, vetřete do něj olej a rozpalte pánev. Když se z ní kouří, vložte maso, přidejte lžíci másla a tymián a přelévejte výpekem z pánve. Po 2–3 minutách maso otočte a opékejte a přelévejte opět 2–3 minuty. Maso dejte do nádoby s plochým dnem. Nechte 10 minut odpočinout a nakrájejte ho přes vlákno na plátky.

3 Do pánve po masu vlijte portské, krátce svařte, přidejte zbylou lžíci másla, odstavte a prošlehejte. Pokud se začne oddělovat tuk, přilijte trochu portského a dál šlehejte, tekutina se opět spojí. Osolte a opepřete.

5 Maso přesuňte na talíř, přelijte omáčkou z portského, posypte hrubou solí, čerstvě mletým pepřem a ozdobte rukolou. Podávejte s pečenou zeleninou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit