0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak z hovězího pupku s pečenou zeleninou

Steak z hovězího pupku s pečenou zeleninou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2082 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 164 g
Tuky 99 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Nemusíte vařit obligátní krevety, čokoládu a sypat do všeho chilli. Skvělá večeře pro dva může být i dobře udělaný steak a lahev kvalitního červeného vína,“ dodává ke svému valentýnskému menu Jirka Hilgart.

Suroviny

pupek 400 g
nejlépe stařený
rostlinný olej 1 PL
máslo 2 PL
tymián 3 snítka
víno červené 2 PL
Na zeleninu
česnek 1
rozebraná na stroužky
cuketa 1 ks
na větší kusy
lilek 1 ks
na větší kusy
250 g
hnědé žampiony na větší kusy
paprika žlutá 1 ks
paprika červená 1 ks
cibule červená 1 ks
brambory 500 g
typ A, oloupané, na menší kousky
olivový olej 2 PL
sůl
hrubozrnná
pepř
čerstvě mletý
rukola
na ozdobu

1 Začněte přípravou zeleniny: Troubu rozehřejte na 200°C. Stroužky česneku rozmáčkněte plochou stranou nože a spolu s nakrájenou zeleninou a bramborami je dejte do pekáčku a promíchejte s olejem. Pečte asi 15 minut, osolte a opepřete.

2 Mezitím maso očistěte, vetřete do něj olej a rozpalte pánev. Když se z ní kouří, vložte maso, přidejte lžíci másla a tymián a přelévejte výpekem z pánve. Po 2–3 minutách maso otočte a opékejte a přelévejte opět 2–3 minuty. Maso dejte do nádoby s plochým dnem. Nechte 10 minut odpočinout a nakrájejte ho přes vlákno na plátky.

3 Do pánve po masu vlijte portské, krátce svařte, přidejte zbylou lžíci másla, odstavte a prošlehejte. Pokud se začne oddělovat tuk, přilijte trochu portského a dál šlehejte, tekutina se opět spojí. Osolte a opepřete.

5 Maso přesuňte na talíř, přelijte omáčkou z portského, posypte hrubou solí, čerstvě mletým pepřem a ozdobte rukolou. Podávejte s pečenou zeleninou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč