Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steak z hovězího pupku s pečenou zeleninou

„Nemusíte vařit obligátní krevety, čokoládu a sypat do všeho chilli. Skvělá večeře pro dva může být i dobře udělaný steak a lahev kvalitního červeného vína,“ dodává ke svému valentýnskému menu Jirka Hilgart.

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Maso

Ingredience

    • 400g hovězího pupku, nejlépe stařeného
    • 1–2 lžíce rostlinného oleje
    • 2 lžíce másla
    • 3 snítky tymiánu
    • 2 lžíce portského vina

    NA ZELENINU

    • 1 palice česneku, rozebraná na stroužky
    • 1 cuketa a 1 lilek, nakrájené na větší kusy
    • 250g hnědých žampionů, na větší kusy
    • 1 žlutá a 1 červená paprika
    • 1 červená cibule
    • 500g brambor typu A, oloupaných a nakrájených na menší kousky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • hrubozrnná sůl a čerstvě mletý pepř
    • rukola na ozdobu 

Příprava jídla

1 Začněte přípravou zeleniny: Troubu rozehřejte na 200°C. Stroužky česneku rozmáčkněte plochou stranou nože a spolu s nakrájenou zeleninou a bramborami je dejte do pekáčku a promíchejte s olejem. Pečte asi 15 minut, osolte a opepřete.

2 Mezitím maso očistěte, vetřete do něj olej a rozpalte pánev. Když se z ní kouří, vložte maso, přidejte lžíci másla a tymián a přelévejte výpekem z pánve. Po 2–3 minutách maso otočte a opékejte a přelévejte opět 2–3 minuty. Maso dejte do nádoby s plochým dnem. Nechte 10 minut odpočinout a nakrájejte ho přes vlákno na plátky.

3 Do pánve po masu vlijte portské, krátce svařte, přidejte zbylou lžíci másla, odstavte a prošlehejte. Pokud se začne oddělovat tuk, přilijte trochu portského a dál šlehejte, tekutina se opět spojí. Osolte a opepřete.

5 Maso přesuňte na talíř, přelijte omáčkou z portského, posypte hrubou solí, čerstvě mletým pepřem a ozdobte rukolou. Podávejte s pečenou zeleninou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lilkové rolky s ricottou & omáčka z pečené papriky

Supreme z perličky s lasagnemi a žampiony

Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem

Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží

Mangovo-zázvorový sorbet

Valentýnské menu

Svěží jídla proti jarní únavě

Přidat komentář