Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak z hovězího pupku s pečenou zeleninou
Steak z hovězího pupku s pečenou zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak z hovězího pupku s pečenou zeleninou

4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2190 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 159 g
Tuky 114 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Nemusíte vařit obligátní krevety, čokoládu a sypat do všeho chilli. Skvělá večeře pro dva může být i dobře udělaný steak a lahev kvalitního červeného vína,“ dodává ke svému valentýnskému menu Jirka Hilgart.

Související recepty

Suroviny

hovězí, nejlépe stařený
rostlinný olej 2 PL
tymián 3 snítka
Na zeleninu
česnek 1 palice
rozebraná na stroužky
na větší kusy
lilek 1 ks
na větší kusy
hnědé, na větší kusy
typ A, oloupané, na menší kousky
olivový olej 2 PL
sůl
hrubozrnná
pepř
čerstvě mletý
na ozdobení

Postup

1

Začněte přípravou zeleniny: Troubu rozehřejte na 200°C. Stroužky česneku rozmáčkněte plochou stranou nože a spolu s nakrájenou zeleninou a bramborami je dejte do pekáčku a promíchejte s olejem. Pečte asi 15 minut, osolte a opepřete.

2

Mezitím maso očistěte, vetřete do něj olej a rozpalte pánev. Když se z ní kouří, vložte maso, přidejte lžíci másla a tymián a přelévejte výpekem z pánve. Po 2–3 minutách maso otočte a opékejte a přelévejte opět 2–3 minuty. Maso dejte do nádoby s plochým dnem. Nechte 10 minut odpočinout a nakrájejte ho přes vlákno na plátky.

3

Do pánve po masu vlijte portské, krátce svařte, přidejte zbylou lžíci másla, odstavte a prošlehejte. Pokud se začne oddělovat tuk, přilijte trochu portského a dál šlehejte, tekutina se opět spojí. Osolte a opepřete.

4

Maso přesuňte na talíř, přelijte omáčkou z portského, posypte hrubou solí, čerstvě mletým pepřem a ozdobte rukolou. Podávejte s pečenou zeleninou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín