
Štika dušená s cizrnou a chorizem
O štice kolují fámy, že je suchá a plná kostí. Šéfkuchař Radek Šubrt vám dokáže, že i štiku lze upravit tak, abyste si na jejím jemném a málo tučném mase opravdu pochutnali.
Vydání: 2015/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 cibule, nakrájené nadrobno
- 1 lžíce hladké mouky
- 400ml rybího nebo zeleninového vývaru
- špetka šafránu
- 400g brambor (varný typ B), oloupaných a nakrájených na kostky
- 400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
- 4 sušená rajčata, pokrájená nadrobno
- 100g klobásy chorizo, nakrájené na plátky
- 400g filetů ze štiky, na větší kousky
- 1 červená a 1 žlutá paprika, na kostičky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 V hrnci na 2 lžících olivového oleje opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte další minutu. Zalijte vývarem, přidejte šafrán a kostičky brambor. Vařte asi 15 minut a pak přidejte cizrnu i pokrájená sušená rajčata. Vařte dalších 5 minut.
2 V pánvi na zbylé lžíci oleje orestujte chorizo dokřupava. Přidejte nakrájenou štiku a papriky a opékejte ještě pár minut. Rybí směs přidejte do hrnce k uvařeným bramborám s cizrnou. Prohřejte, podle chuti osolte a opepřete a ihned podávejte.
Přidat komentář