Všechny chutě léta v jednom hrnci! Takhle si představujeme dokonalé prázdninové jídlo – rychlé, barevné, lehké a chutné. A cuketové knedlíčky? Návyková záležitost!
Suroviny
Postup
V kastrolu rozehřejte olej na středním ohni a opékejte na něm cibuli asi 8 minut do změknutí. Vsypte česnek a opékejte další minutu. Přidejte rozdrolené mleté maso a opečte ho dozlatova. Vložte skořici a papriky a opékejte ještě 5 minut.
Vsypte cizrnu, vlijte rajčata z konzervy a rajčatovou pastu, pak nalijte do plechovky od rajčat 150 ml vody a vypláchněte ji do kastrolu. Osolte a opepřete. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň a nechte zvolna vařit.
Mezitím promíchejte mouku s kypřicím práškem, cuketou (vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu) a rozdrobeným balkánským sýrem či fetou a nastrouhaným parmazánem, podle chuti opepřete, popřípadě i jemně osolte (sýr bude slaný dost). Přidejte pár lžic vody a žloutek, rukama vypracujte těsto. Z těsta vytvarujte zhruba 10 kuliček o velikosti pingpongového míčku a odložte je stranou.
Do hrnce přidejte lusky cukrového hrášku, pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji trochou horké vody. Navrch naaranžujte knedlíčky, kastrol přiklopte nebo zakryjte kusem alobalu tak, aby se nedotýkal knedlíčků. Vařte 15 minut, aby knedlíčky zvětšily svůj objem a byly provařené. Posypte koprem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokrm snadno proměníte ve vegetariánský, když vynecháte maso a přidáte více cizrny nebo další luštěninu, popřípadě ho ještě posypete rozdrobeným balkánským sýrem či fetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(32 receptů )