Štrúdl s hruškami a tvarohem, který můžete udělat na plech i do pekáčku. Pekáček pojme více náplně, na plechu budete mít pěkné čtverce, které budou tak akorát křupavé i šťavnaté. Luxusní recept s tradiční podzimní atmosférou...
Suroviny
Postup
Na náplň hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na drobné kostičky. Tvaroh promíchejte s vejci a cukrem.
Z mouky, tuku, vejce, vody a octa vypracujte kompaktní těsto a rozdělte jej na poloviny. Každou vyválejte na plát velikosti plechu. Jednu přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Naneste tvarohovou směs a poté hrušky.
Na ni položte druhý plát těsta, udělejte v něm pár zářezů, aby mohla odcházet pára, potřete jej máslem a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte zhruba 35–45 minut dozlatova. Poprašte moučkovým cukrem.