Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Štrúdl na plech s hruškami a tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 75 minut Velmi snadné Na 1 štrúdl

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3705 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 313 g
Tuky 214 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Štrúdl s hruškami a tvarohem, který můžete udělat na plech i do pekáčku. Pekáček pojme více náplně, na plechu budete mít pěkné čtverce, které budou tak akorát křupavé i šťavnaté. Luxusní recept s tradiční podzimní atmosférou...

Související recepty

Suroviny

tuk 250 g
100% rostlinný tuk (Omega, Stella)
vejce 1 ks
voda 6 PL
ocet 1 PL
Na náplň
nebo více, dle velikosti
ve fólii
vejce 2 ks
Na dokončení
rozpuštěné, na potření
na poprášení

Postup

1

Na náplň hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na drobné kostičky. Tvaroh promíchejte s vejci a cukrem.

2

Z mouky, tuku, vejce, vody a octa vypracujte kompaktní těsto a rozdělte jej na poloviny. Každou vyválejte na plát velikosti plechu. Jednu přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Naneste tvarohovou směs a poté hrušky.

3

Na ni položte druhý plát těsta, udělejte v něm pár zářezů, aby mohla odcházet pára, potřete jej máslem a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte zhruba 35–45 minut dozlatova. Poprašte moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/11

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...