Je křehký a šťavnatý, navíc jsme tento štrúdl plněný tvarohem, mákem a švestkami stočili do remosky, takže si jej můžete upéct kdykoliv a kdekoliv, kde je zásuvka. Ideální recept třeba na chatu či chalupu.
Suroviny
Postup
Z tvarohu, másla, soli, cukru, prášku do pečiva a mouky vytvořte hladké, nelepivé těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.
Do rendlíku vsypte mák, přidejte mléko, cukr, rum a zvolna svařte na hustou náplň. Blumy či švestky vypeckujte a překrájejte na čtvrtinky nebo na větší kostky.
Těsto vyválejte do obdélníku tak, aby bylo cca 3 mm silné. Z delší strany rozložte švestky či blumy a naneste na ně náplň. Zarolujte. Přeneste do remosky, posypte perlovým cukrem a pečte cca 40 minut.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li křehčí těsto, přidejte na tuku, těsto pojme klidně celou kostku másla.