Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Štrúdl tvaroh & mák z remosky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 štrúdl

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3808 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 428 g
Tuky 214 g
Vláknina 90 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je křehký a šťavnatý, navíc jsme tento štrúdl plněný tvarohem, mákem a švestkami stočili do remosky, takže si jej můžete upéct kdykoliv a kdekoliv, kde je zásuvka. Ideální recept třeba na chatu či chalupu.

Související recepty

Suroviny

ve vaničce
máslo 125 g
změklé + na potření
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
cukr 1 hrst
perlový
Na náplň
mák mletý 230 g
mléko 400 ml
nebo podle chuti
rum 2 PL
tuzemák nebo jiný tmavý rum
nebo blumy

Postup

1

Z tvarohu, másla, soli, cukru, prášku do pečiva a mouky vytvořte hladké, nelepivé těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.

2

Do rendlíku vsypte mák, přidejte mléko, cukr, rum a zvolna svařte na hustou náplň. Blumy či švestky vypeckujte a překrájejte na čtvrtinky nebo na větší kostky.

3

Těsto vyválejte do obdélníku tak, aby bylo cca 3 mm silné. Z delší strany rozložte švestky či blumy a naneste na ně náplň. Zarolujte. Přeneste do remosky, posypte perlovým cukrem a pečte cca 40 minut.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li křehčí těsto, přidejte na tuku, těsto pojme klidně celou kostku másla.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/11

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...