Studená mátová polévka s okurkou a rajčetem

Studená mátová polévka s okurkou a rajčetem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 345 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 13 g
Tuky 28 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku podávejte pořádně vychlazenou, v horkých dnech i s kostkami ledu.

Suroviny

500 ml
bílý jogurt smetanový (řecký nebo Choceňský)
máta svazek
plus lístky na ozdobu
citron 1 ks
šťáva
česnek 1 stroužek
prolisovaný
olivový olej 2 PL
sůl
pepř mletý
okurka 1 ks
(chcete-li oloupaná), na kostičky nebo tenké proužky
rajčata 1 ks
nasekané
led kostky
k podávání

1 Rozmixujte jogurt s listy máty, citronovou šťávou, česnekem a lžící oleje. Osolte, opepřete a vmíchejte část nakrájené okurky. Přikryjte a dejte vychladit do ledničky.

2 Zbylou nakrájenou okurku promíchejte s kostičkami rajčete, trochou oleje, solí, pepřem a lístky máty.

3 Vychlazenou polévku podávejte ozdobenou kopečkem zeleniny, případně s kostkami ledu.

NĚCO NAVÍC
Ledové kostky můžete vyrobit z vody či ze sodovky a lístků máty nebo z mátového čaje. Tato polévka bude chutnat skvěle, když smetanový jogurt nahradíte jogurtem kozím nebo kozím kefírem.

Apetit magazín

  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit