Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sušenky s medem a kořením
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 35 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3605 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 105 g
Tuky 0 g
Vláknina 140 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Více než jen perníčky, tyto vánoční sušenky voní po koření a navíc jsou namočené v hořké čokoládě. Zapojte děti do pečení, ať už během adventu, nebo kdykoliv během roku.

Související recepty

Suroviny

máslo 200 g
vejce 1 ks
rozšlehané
mixed spice 2 PL
zlatý sirup 100 g
med 2 PL
vinný kámen ½ ČL
tmavá čokoláda
rozpuštěná

Postup

1

V míse promněte máslo s moukou, aby vznikla jemná žmolenka.

2

Vmíchejte rozšlehané vejce, koření, zlatý sirup, med a vinný kámen.

3

Zpracujte měkké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a vložte ho na 20–30 minut do lednice vychladit.

4

Rozehřejte troubu na 180 °C.

5

Těsto vyválejte, vykrojte z něj sváteční tvary a na plechu vyloženým pečícím papírem pečte 10–12 minut.

6

Upečené sušenky nechte na mřížce vychladnout. Pokud chcete, smočte  konce v rozpuštěné čokoládě.

Související články

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...