Více než jen perníčky, tyto vánoční sušenky voní po koření a navíc jsou namočené v hořké čokoládě. Zapojte děti do pečení, ať už během adventu, nebo kdykoliv během roku.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
400
g
máslo
200
g
vejce
1
ks
rozšlehané
mixed spice
2
PL
zlatý sirup
100
g
med
2
PL
vinný kámen
½
ČL
tmavá čokoláda
rozpuštěná
Postup
1
V míse promněte máslo s moukou, aby vznikla jemná žmolenka.
2
Vmíchejte rozšlehané vejce, koření, zlatý sirup, med a vinný kámen.
3
Zpracujte měkké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a vložte ho na 20–30 minut do lednice vychladit.
4
Rozehřejte troubu na 180 °C.
5
Těsto vyválejte, vykrojte z něj sváteční tvary a na plechu vyloženým pečícím papírem pečte 10–12 minut.
6
Upečené sušenky nechte na mřížce vychladnout. Pokud chcete, smočte konce v rozpuštěné čokoládě.