Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
5,0 (4x)
14. 4. 2025
Svačinové muffiny se šunkou a sýrem
Apetit
Svačinové muffiny se šunkou a sýrem
Apetit


Snadné
< 60 min
5,0 (4x)

Slané muffiny a ještě bez lepku? Ano, jde to! Na jaře zkuste místo listového špenátu použít mladé kopřivy, klidně jen část nebo rovnou celé množství. Tyhle svačinové muffiny se šunkou a sýrem navíc skvěle poslouží jako netradiční, ale chutná alternativa ke klasické velikonoční nádivce.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 12 muffinů

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 12 muffinů

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 243.75 kcal
  • Bílkoviny 6.92 g
  • Sacharidy 15.33 g
  • Tuky 16.42 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Bezlepkové pečení: Kterou mouku použít? Jsou lepší směsi nebo jednodruhové mouky? Delikátní dezerty bez lepku: Jak dosáhnout dokonalé chuti a konzistence?

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(4 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/4

Oslavte s dubnovým Apetitem, který vychází už 16. března, definitivní příchod jara. Duben se ponese v duchu Velikonoc, a proto nechybí trio osvědčených receptů na mazanec i čtyři nápady, jak zbylému mazanci vdechnout nový život. Přidali jsme i mrkvový dort vonící kořením, tradiční nádivku, dvě nové a neokoukané varianty beránka, ale i velikonoční sladkosti pro ty, kteří si na tradice příliš nepotrpí nebo jen hledají změnu, bufetové menu, které nasytí hladové koledníky, či lahodné jarní pečínky, jež budou ozdobou svátečního stolu. Mysleli jsme i na ty z vás, kteří se musí vyhnout lepku a přidali tři recepty na bezlepkové pečivo. Šéfredaktorka Jana pro vás sepsala vše, co možná nevíte o vejcích, a redaktorka Katka se rozhodla vypátrat recept na nejdokonalejší míchaná vejce. Darinka vás pro změnu zavede do zákulisí nové soutěže Pohlreichův souboj restaurací. Až si budete chtít od oslav vydechnout, určitě oceníte recepty na večeře pro všední dny, smoothies pro hektická rána, rubriku Skromné jídlo i ochutnávku z vegetariánské kuchařky Quick + Slow od Green Kitchen. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Kojibakers jsou především tým!

„Každé jídlo lžíce misa posune o level výš,“ říká zakladatel Kojibakers. Ano, i tiramisu!

Milují jednoduchost, kvalitu a chuť potravin, které mají svůj původ v Japonsku a k jejichž výrobě se používá Koji – ušlechtilá plíseň, která jako nástroj fermentace dokáže přetvořit i ty nejobyčejnější suroviny na doslova chuťové zázraky. Kojibakers vyrábí v Česku z lokálních surovin miso pasty, miso polévky, tamari, shiokoji a octy tak, aby zapadly do evropské kuchyně. Miloslav Laštovička, jeden ze zakladatelů, zavzpomínal na dobu, kdy měli na dva dny pronajatou výrobnu a metr čtvereční skladu. Dnes spolupracují i s Radkem Kašpárkem a neustále rostou.